Erna Solberg (H), terningkast 4
Solberg er best når hun er statsministeren. Rolig og ansvarlig, og ser smilende på de andre når de barker sammen. Men hun faller likevel for fristelsen å gå til angrep. Kaster seg inn i slagsmålet og beskylder Støre for usosiale skatteøkninger, som bedriftene ikke trenger i en tid hvor pilene peker riktig vei, men her er Støre godt forberedt
Solberg er troverdig når hun snakker om at tiden ikke er inne for økte skatter for bedriftene.
Høyre-lederen har vært klart best i denne valgkampen når hun når hun snakker om enkeltmennesker, men det klarte hun ikke denne gangen.
Solberg måtte innrømme at hun helst skulle hatt de fire borgerlige partiene sammen i regjering, noe hun ikke har lyktes med. Hun prøver å overbevise om at de fire partiene likevel skal kunne finne sammen om politiske løsninger. Det blir litt krevende når KrF ikke en gang vil ha samarbeidsavtale. KrF-lederen sier han nekter å være støtteparti for en slik regjering i fire år til, selv om han ikke aktivt vil felle regjeringen. Det gjør det litt krevende for Erna Solberg.
Siv Jensen (Frp), terningkast 4
Frp-lederen skryter av at Frp og Høyre får til begge deler; både redusere skatter og betale mer til velferd. Hun er bedre forberedt på angrepet fra Lysbakken mot økte forskjeller, enn tidligere i valgkampen. Det er lett se at de begge har selvtillit.
Jensen var god i første halvdel, men usynlig i siste halvdel, selv om Frp ble diskutert mest når det var snakk om borgerlig samarbeid.
Jonas Gahr Støre (Ap), terningkast 5
Ap-lederen
har satt seg i en krevende situasjon med å gå til valg på økte skatter. Men Støre er bedre enn tidligere i valgkampen til å svare på hvorfor han mener det er behov for skattøkninger, og hva han vil bruke pengene på.
Støre fortsetter med samme valgkampstrategi. Han er forutsigbar på sysselsetting og utenforskap, og angriper skattekuttene.
Støre er en partileder som bokstavelig talt kjemper for sitt politiske liv. Enten blir han statsmininster etter valget, ellers så blir han den første Ap-lederen i moderne tid som søker jobben som statsminister, uten å bli det. I dag gjorde han en god jobb. Han advarer mot ytterfløyene i regjering.