TAPTE TID: Edvald Boasson Hagen ble nummer 16 på den femte Tour of Britain-etappen.
TAPTE TID: Edvald Boasson Hagen ble nummer 16 på den femte Tour of Britain-etappen. Foto: Eurosport Norge

Boasson Hagen tapte tid i sammendraget

Lars Boom tok en overraskende temposeier i Tour of Britain.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen var sju sekunder bak sammenlagtledelsen før femte etappe av Tour of Britain, men tapte viktige sekunder på tempoen. 30-åringen tråkket seg inn 16. plass, 30 sekunder bak Lars Boom, som tok en overraskende seier.

Det så ut til at de store tempokanonene skulle kjempe om seieren på den 16 kilometer lange etappen, men Boom overrasket. Han tar også over sammenlagttrøyen, 19 sekunder foran Boasson Hagen på åttendeplass.

– Jeg kan ikke klage på noe i dag. Jeg hadde ikke problemer underveis og jeg kjørte så hardt jeg kunne. Dessverre var det ikke nok til å vinne, og nå er jeg litt bak i sammendraget. De neste dagene vil bli utfordrende, men vi skal gi alt, sier Boasson Hagen til Team Dimension Datas nettside.

Victor Campenaerts er nærmest den nederlandske sammenlagtlederen med åtte sekunder opp.

Nordmannen passerte imidlertid spurterne Caleb Ewan og Elia Viviani sammenlagt.

Lars Boom vant tempoetappen seks sekunder foran Victor Campenaerts. Vasil Kiryjenka tok tredjeplassen, sju sekunder bak vinneren.

– Jeg er veldig fornøyd med seieren og for å ta over ledelsen. Etter seieren i BinckBank satte jeg et mål om å ta en etappeseier her, så jeg er i god form, sier Boom i et intervju vist på Eurosport Norge.

Alexander Kristoff ble nummer 38 på den femte etappen.

Edvald Boasson Hagen er tatt ut til å sykle den individuelle VM-tempoen i Bergen. Det skal også Team Sparebanken Sør-rytter Andreas Vangstad.