Svenske Bill (27) er her for å skremme livskiten av deg

Både faren og broren er større stjerner, men snart vet alle hvem Bill (27) er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møt Bill Skarsgård (27).

Han er født i Vällingby i Sverige den 9. august 1990, og mye av oppveksten tilbrakte han på filmsett verden over.

Både han og broren Alexander lot seg fascinere av den verden faren Stellan lever og jobber i.

– Han løp rundt med pistol og falsk bart. Tanken om å få betalt som voksen ved å oppføre seg som et barn ble plantet i oss ganske tidlig, forteller Skarsgård til Jimmy Kimmel Live.

Filmfamilie

Stellan Skarsgård (66) er kjent fra flere storfilmer som «Good Will Hunting», «The Avengers», «Thor» og «Pirates of the Caribbean: At World's End» for å nevne noen. For norske filmentusiaster huskes han senest for «Kongen av Bastøy» og «En ganske snill mann».

Broren Alexander Skarsgård (41) er kjent fra «True Blood» og rollen som selveste Tarzan i filmen «The Legend of Tarzan» fra 2016.

I tillegg er den 37 år gamle broren Gustaf Skarsgård også skuespiller.

Men snart er det Bill Skarsgård alle snakker om.

KLOVN: Bill Skarsgård. (FOTO: Scanpix)
KLOVN: Bill Skarsgård. (FOTO: Scanpix)

Joda, han er tidligere sett i den norske filmen «Victoria», og som Roman Godfrey i TV-serien «Hemlock Grove», men det er nok rollen som skrekklovnen Pennywise i filmen «It» som gjør at det ferskeste bladet Skarsgård plasseres på det store internasjonale filmkartet.

– Det er ikke mange som tør å gå i Tim Currys fotspor, forteller filmens regissør Andy Muschietti til svenske Aftonbladet, og refererer til skuespilleren som hadde klovnerollen i mini-serien «It» som ble vist på TV i 1990.

– Men Bill tvilte aldri. Han er totalt uredd!

Morderklovn

«It» er skrevet av skrekkmesteren Stephen King og handler om klovnen Pennywise som hater barn. Det er det spesielt en liten vennegjeng på sju barn som får merke på kroppen.

BRØDRE: Gustaf, Bill og Alexander Skarsgård på premieren av «It» i Los Angeles 5. september. (FOTO: Scanpix(Richard Shotwell/Invision/AP).
BRØDRE: Gustaf, Bill og Alexander Skarsgård på premieren av «It» i Los Angeles 5. september. (FOTO: Scanpix(Richard Shotwell/Invision/AP).

For å gjøre det så troverdig som mulig ble ikke Skarsgård introdusert for barneskuespillerne før en måned ut i innspillingen. Finn Wolfhard, kjent fra Netflix-suksessen «Stranger Things», husker det første møtet.

– Han hadde en kaffekopp i hånden og sto og pratet med noen. Han var så stor og hadde på seg fullt klovneutstyr. Jeg tenkte «hva har vi gitt oss ut på nå?», forteller han om den 192 cm høye, svenske skuespilleren.

Hylles

Men det er ikke bare bare å ta over en ikonisk filmrolle. Tilbakemeldingene på rollevalget ble slaktet i sosiale medier.

– Jeg hadde noen søvnløse netter før innspillingen, men innså at jeg ikke ville klare det om jeg lot meg påvirke av andres meninger, forklarer Skarsgård.

Nå har filmen premiere på kinoer verden over, og responsen er fantastisk. Både kritikere og publikum elsker filmen, og Skarsgård hylles for tolkningen sin av den morderriske klovnen. Filmtraileren ser du øverst i denne saken.