Gutta på tur-oppskrifter:

Slik lager du Arne Brimis Byggrynsgryte og Entrécote-kam

Få alle oppskriftene her!

FJELLMAT: Arne Brimi lager Byggrynsgryte på Galhøpinnen under Gutta på tur-programmet. Foto: TV 2
FJELLMAT: Arne Brimi lager Byggrynsgryte på Galhøpinnen under Gutta på tur-programmet. Foto: TV 2

Lyst til å imponere venner og familie? Da kan herremåltidet som Arne Brimi har satt sammen til Petter Northug og Gutta på tur være noe for deg.

Se Gutta på tur-kokkens oppskrifter og det fantastiske måltid, nedenfor!

Skrevet og tilrettelagt av kjendiskokken fra Lom.

Byggrynsgryte til topps

Har her brukt byggryn frå Skjåk, dom er dei beste. Anna byggryn kan sjølsagt brukast.

250 g byggryn blautlegges i vatn natta over.

BYGGRYNSGRYTE: Arne Brimi serverer gryte på toppen av Galdhøpiggen. Foto: TV 2
BYGGRYNSGRYTE: Arne Brimi serverer gryte på toppen av Galdhøpiggen. Foto: TV 2

Kok byggryna mør i god eplejuice. Ein treng ca 1 liter.

Når byggryna er mør vend inn 50 g rosiner.

100 g nøtter 200 g epler skåret i bitar eller båtar.

La dette bli varmt før det serveres som ein god graut.

Tilset event meir eplesaft.

Grauten må vera smidig og laus.

Entrecôte-kam

Entrecôte er ein klassikar som mange ynskjer å meistre Entrecôte må behandlast bestemt , men enkelt.

Entrecote: Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang tilbreder Entrecôte på kjøkkenet til Arne Brimi. Foto: TV 2
Entrecote: Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang tilbreder Entrecôte på kjøkkenet til Arne Brimi. Foto: TV 2

Vi brukte ein kam med bein. Sunnfjordskam fordi den er skore av handplukka slakt frå Sunnfjord.

Slike råvarer må ein gjerne leite litt etter for å finne. Magisk når ein finn slikt i gode butikkar.

Skjær entrecôte-kammen i store kotelettar mellom kvart bein. Kvar av dei som var brukt vog ca 750 g.

Dryss på salt og pepar. Brune stk i varm panne.

Set i ovn på 230 grader.

Bruk gjerne steiketermometer i midten av stykket. Steik til 60 gr.

Eg meinar entrecôte-kam skal vera litt meir steikt enn f.eks. biff.

GOD SMAK: Arne Brimis Entrecôte med rotgrønnsaker. Foto: TV 2
GOD SMAK: Arne Brimis Entrecôte med rotgrønnsaker. Foto: TV 2

La kjøtet kvile i 10 min Skjær kvar kotelett opp i ca 1 cm tjukke strimlar på langs.

Server.

Tørrbakte rotgrønnsaker.

Fyll ei gryte med skrelte gulrøter

Persillerot

Lauk

Sjalottlauk

Purrelauk

HERREMÅLTID: Gutta på tur-gjengen nyter Entrecôte og god vin med skikongen Petter Northug. Foto: TV 2
HERREMÅLTID: Gutta på tur-gjengen nyter Entrecôte og god vin med skikongen Petter Northug. Foto: TV 2

Set på lokk. Set i ovn på 200 grader til alt er mørt.

Sennepsrømme som saus

Rekne 1 dl pr pers.

Pisk rømme til den blir luftig og stiv som krem.

Vend inn 1 ss estragonsennep pr dl.

Server rømmen på kjøttet.

Se Gutta på tur på TV 2, søndager kl. 20.