KLAMRER SEG TIL PAPPA: Prins William, prins George og skolens leder Helen Haslem.
KLAMRER SEG TIL PAPPA: Prins William, prins George og skolens leder Helen Haslem. Foto: Kensington Palace/PA/Twitter

Prins George (4) har blitt skolegutt

Gravide Kate gikk glipp av sønnens første skoledag grunnet morgenkvalme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins George hadde i dag sin aller første skoledag på Thomas's Battersea i Wandsworth i London. Sjarmørprinsen ble fulgt til skolen av pappa prins William.

Kate ble hjemme

Hertuginne Kate (35) måtte bli hjemme grunnet morgenkvalme, skriver BBC News.

Tidligere denne uken kom nyheten om at Hertugen og Hertuginnen av Cambridge venter sitt tredje barn. I tillegg til prins George har de prinsesse Charlotte (2).

Kate har denne uken måttet avlyse to offentlige arrangementer. Grunnen skal være sykelig svangerskapskvalme, også kalt hyperemesis gravidarum.

– Det er klart at dette er en stor dag både for den lille prinsen og for hans foreldre. Det har lenge vært meningen at både pappa William og mamma Kate skulle følge sin sønn til skolen denne dagen, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Totland forteller videre at Kate måtte utsette avgjørelsen helt til i dag tidlig for å se an dagsformen. Dessverre hindret morgenkvalmen henne fra å kunne forlate Kensington Palace.

Marineblå skoleuniform

Prins George var kledd opp i en marineblå shorts med matchende genser og sokker til første skoledag. En skolegang på Thomas's Battersea koster omlag 200.000 norske kroner i året, og elevene skal kunne delta i debatter, lære om filosofi og italiensk.

Prins William holdt et godt tak rundt sønnens hånd, slik Diana holdt hans da han hadde sin første skoledag.

30 ÅR SIDEN: Diana følger pins William og prins Harry til skolen. Foto: Kensington Palace/PA/Twitter
30 ÅR SIDEN: Diana følger pins William og prins Harry til skolen. Foto: Kensington Palace/PA/Twitter

20 år siden prinsesse Dianas død

31. august var det 20 år siden prinsesse Diana og hennes kjærete Dodi Al Fayed mistet livet i en tragisk bilulykke i Paris.

I en dokumentarfilm laget i forbindelse med Dianas død, forteller prins William og prins Harry at de aldri kommer over den siste telefonsamtalen de hadde med sin mor i 1997.

De sier i dokumentaren at Diana ringte dem tidligere samme dag som hun omkom i bilulykken. Men guttene var opptatt med å leke med søskenbarna.