DEBUT: Ben Woodburn ble matchvinner i landslagsdebuten for Wales.
DEBUT: Ben Woodburn ble matchvinner i landslagsdebuten for Wales. Foto: John Sibley

Liverpool-kometen kan få ny kontrakt etter drømmeuke

Ben Woodburn ligger an til å få en 18-årsgave av de sjeldne.
– Et fryktelig stort talent, sier TV 2s Premier League-kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League er tilbake i helgen. Se kampene på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Sendestart for Premier League-sendingene er lørdag 12.45!

Når Ben Woodburn fyller 18 år i oktober, kommer Liverpool til å belønne stortalentet for hans prestasjoner med ny kontrakt, melder Telegraph.

Mirror hevder at kontraktsfornyelsen vil øke tenåringens inntekt fra 400 000 kroner i året til 250 000 kroner i uken.

I landslagspausen ble han matchvinner for Wales mot Østerrike med et langskudd – i debuten. Mot Moldova noen dager senere hadde han den målgivende pasningen på det første målet.

17 år og 45 dager gammel ble han tidenes yngste målscorer for Liverpool i fjor.

– For en rekordfyr! Når han er i sitt rette element, er han enormt god. Han fikk sjansen fra start mot Stoke i fjor, og slet med mange unge spillere rundt seg, men når han har klassespillere ved siden av seg så viser han seg frem. Han er fryktelig god, og et fryktelig stort talent, skrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad i denne ukens Premier League-podcast.

– Det skal bli veldig spennende å følge utviklingen hans fremvoer, la Wikestad til.

Bale tok grep

Fordi Woodburn har en engelsk bestefar, kunne han ha spilt landskamper for England. Det ville ikke Real Madrid-stjerne Gareth Bale ha noe av.

– Jeg møtte ham under en kamp mot Nederland i 2015. Han var skadet og satt i båsen ved siden av meg. Jeg tok en prat med ham for å få ham med på laget, for vi visste at han var en fantastisk spiller, forteller Bale til ESPN.

– Vi er veldig glade for at vi har ham. Han er walisisk uansett, så han er vår, fastslår stjernevingen.

Selv er Bale tidenes yngste målscorer for Wales. Woodburn ble nummer to på listen med målet mot Østerrike, 287 dager eldre enn lagkameraten.

– Vi er ingen stor nasjon, og når gode spillere kommer frem trenger vi at de presterer. Det har Ben gjort. Han vet at han scoret et fantastisk mål, men han holder hodet lavt og kommer ikke til å ta av, lover Bale.

– Må være forsiktig

Wales-manager Chris Coleman forteller til BBC at Jürgen Klopp var usikker på om 17-åringen var klar for landslagsfotball allerede.

– Jürgen følte det var for tidlig for Ben. Men vi har alle våre meninger, som er noe av de fine med fotball. Jeg følte at så lenge han kunne være med Liverpools førstelag – og i tillegg scoret det målet i fjor – kom han til å være klar, forklarer Coleman.

Wales-manageren vil ikke henge seg opp i hvordan Liverpool velger å bruke Woodburn, som kan spille i flere offensive roller.

– Unggutter, til og med Ben, må tas vare på. Jeg vet hvor mye som skal til for å lykkes på dette nivået. Det kommer til å bli tøft for ham, men han har fantastiske holdninger. Vi er nødt til å beskytte og veilede ham – som er grunnen til at han ikke startet mot Moldova, sier Coleman.

Bor hos foreldrene

I et intervju med Liverpoolfc.com like før sesongstart, fortalte Wales-kometen at han fortsatt bor hjemme hos foreldrene. Det mener han hjelper med å holde beina plantet på jorden.

– Jeg må fortsatt ta oppvasken og rydde rommet mitt hjemme. Selv om familien min og venner vet at livet mitt har forandret seg, behandler de meg akkurat som før, fortalte Woodburn.

Denne sesongen håper han å etablere seg i førstelagstroppen.

– Jeg håper jeg får en god del kamper, at laget gjør det bra i Premier- og Champions League og at laget vinner et trofé. Jeg føler meg mer og mer som en førstelagsspiller, men vet at det er en lang, lang vei til der jeg ønsker å være, sa han beskjedent.

Når Liverpool møter Manchester City på lørdag, blir det sannsynligvis uten den nyfødte Wales-stjernen. Telegraph tror sesongens første kamp fra start kommer mot Leicester i ligacupen.