HAVNET HER: Totalt 15 studenter var innom sykehus etter hendelsen. Her ved akuttmottaket på St. Olavs hospital.
HAVNET HER: Totalt 15 studenter var innom sykehus etter hendelsen. Her ved akuttmottaket på St. Olavs hospital. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Drakk konsentrert eddik – fortsatt alvorlig for student på sykehus

Totalt 15 studenter har vært innom sykehus for en sjekk etter at de drakk konsentrert eddik under innvielsesritualet til en linjeforening på NTNU. En mann i 20-årene er fremdeles alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved NTNU i Trondheim er det ikke uvanlig at nye studenter må gjennom et innvielseritual når de skal bli medlem av linjeforeningene til hvert enkelt studie.

Tirsdag denne uken gikk det fryktelig galt.

Totalt 15 studenter har vært innom sykehus for sjekk etter at de drakk konsentrert eddik på 35 prosent.

Onsdag var fremdeles fem personer innlagt på sykehus, men torsdag morgen er fire av dem blitt utskrevet fra sykehus.

Politiet: – Alvorlig

En mann i 20-årene ligger fortsatt på sykehus med det som kategoriseres som alvorlige skader. St. Olavs hospital opplyser at det har vært en lett bedring i pasientens tilstand det siste døgnet.

– Politiet har opprettet undersøkelsessak. Vi har ingen grunn til å tro at dette er blitt gjort med vilje, men de involverte ser jo alvoret i dette, sier førstebetjent Arve Vanghild i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Etseskader

Eddik som selges i matbutikken til matlaging har typisk en prosent på fem eller syv prosent. Eddiken som ble brukt tirsdag var eddikessens med en konsentrasjon på 35 prosent.

– Dette er eddik som vanligvis brukes til rengjøring eller avkalkning. – Eddik i denne løsningen vil virke etsende på slimhinnene. Cellene i overflatene dør og det kan skade vevet som ligger dypere, sier Trond Aamo, leder for avdeling for klinisk farmakologi på St. Olavs hospital i Trondheim til TV 2.

Onsdag gikk lederen for den aktuelle linjeforeningen, Oscar Lilleløkken, ut og beklaget hendelsen.

– Vi burde ha skjønt at vi ikke skulle brukt eddik, og tar følgelig sterk selvkritikk og vil gjennomgå våre rutiner. Vi håper ingen får varige skader, sier han.

Han forklarer at opptaket til linjeforeningen er et alkoholfritt arrangement i regi av studentene selv.

– Det er en veldig uheldig og beklagelig hendelse. Det er ikke slik vi ønsker å ta imot våre medstudenter. Vi tar saken på største alvor, og beklager på det sterkeste overfor alle involverte, sier han.