BRUDD: «Kakekrigen»-dommer Monica Csango og Jon Niklas Rønning er ikke lenger et par.
BRUDD: «Kakekrigen»-dommer Monica Csango og Jon Niklas Rønning er ikke lenger et par. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Slutt mellom Jon Niklas Rønning (38) og Monica Csango (48)

Komiker Jon Niklas Rønning bekrefter at forholdet til journalist og matblogger Monica Csango er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld bekreftet komiker og skuespiller Jon Niklas Rønning (38) nyheten om at han og «Kakekrigen»-dommer, journalist og matblogger Monica Csango (48) har gått hvert til sitt overfor Se og Hør.

Han hadde møtt opp for å se premièren på Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønnes nye show «Tusvik og Tønne på oppdragelsesferd» på Latter onsdag kveld.

– Ja, det er slutt, det er det jo, sa han til magasinet.

– Vi er veldig gode venner - verdens beste venner! Vi har et veldig godt forhold, men passet ikke så godt som kjærester, la han til.

Ble kjent på Twitter

Paret møttes på utradisjonelt vis høsten 2014.

– Vi fant hverandre i en felles fascinasjon for Ungarn. Monica har norsk-ungarske foreldre, og jeg forelsket meg i Ungarn i 2005, og kjøpte leilighet der. Så traff vi hverandre på Twitter, fortalte Jon Niklas Rønning da han og Csango gjestet God morgen Norge samme år.

Monica Csango utdyper hvordan forelskelsen utviklet seg fra 140 tegn i en Twitter-melding.

– Vi er begge fascinert av vitenskapsjournalist og forfatter Malcom Gladwell som var gjest i Skavlan. Jeg som egentlig aldri twitrer, skrev et eller annet om det, som Jon Niklas kommenterte, sa Csango den gang.

Paret kjente ikke hverandre fra før, men Rønning ble la merke til Monicas etternavn og var umiddelbart nysgjerrig.

– Det var helt tilfeldig, men jeg la merke til det ungarske etternavnet, og begynte å spørre litt om hvilket forhold hun hadde til Budapest. Det endte med at jeg lastet ned dokumentaren om hennes ungarske bestemor, og begynte å gråte for det var så fantastisk fint. Så skrev vi tekstmeldinger både morgen og kveld, før vi fant ut at vi burde bare møtes, sa Rønning.