AUGUST: Harry Kane står fortsatt uten Premier League-scoring i august. Nå er det september..
AUGUST: Harry Kane står fortsatt uten Premier League-scoring i august. Nå er det september.. Foto: Tim Ireland

Tv 2-ekspert Tror måltørken tar slutt:

– Helt sikker på at det løsner for Kane

Erik Thorstvedt tror stjernespissens august-statistikk handler om tilfeldigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tippekampen Everton-Tottenham lørdag 16.00. Sendestart for Premier League-sendingene lørdag 12.45!

– I fjor var Kane helt elendig i august. Han hadde spilt EM og var i dårlig form. Denne gangen spilte han jo bra, hvor han traff stolpen to ganger og hadde flere blokkerte skudd, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Hittil i karrièren har Harry Kane spilt 898 Premier League-minutter fordelt på 13 kamper i marerittmåneden. I de har han gått på skudd 44 ganger uten betaling. Ti av dem har vært på mål.

I hans to siste kamper, mot Chelsea og Burnley, har han avfyrt 18 skudd totalt, ifølge Mirror.

– Av de skuddene han har hatt på mål ville du vanligvis forventet to-tre scoringer. Han har også hatt noen gode avslutninger, så dette har bare blitt en rar greie det har blitt mye fokus på. Jeg har sett en hel omgang uten frispark, og en hel kamp uten corner. Slike ting kan oppstå i fotball, forklarer Thorstvedt.

– Du skal huske på at det er færre kamper i august. På de 898 minuttene han har fått, er det mulig at ting kan gå mot statistikken. Jeg er helt sikker på at det løsner for ham, legger han til.

Lørdag er ett av spørsmålene på Tippelappen om Kane scorer mål mot Everton. Delta på blant annet Twitter her!

Kommer tilbake

Heller ikke september og oktober har vært stjernespissens beste måneder. I de har han bare scoret tre mål begge månedene, mens han har minst ni scoringer alle andre Premier League-måneder.

– Basert på det Kane har gjort tidligere, er det all grunn til å tro at han kommer til å fortsette å score mye mål. Han har vist en evne til å få ballen inn i mål på veldig mange måter, og har slik sett et stort register å spille på, mener den tidligere Tottenham-keeperen.

Thorstvedt påpeker at det var noen tilfeldigheter bak Kanes ekstreme målsnitt forrige sesong med scoring hvert 87. minutt.

– Forrige sesong scoret han sju mål de to siste kampene. Det er noe som forvrenger bildet litt, og det var mål som ikke betydde all verden. Hvor mange poeng målene sørger for har også noe å si, og i fjor var det Diego Costas scoringer som direkte gav flest poeng. Det er stor forskjell på å score mål nummer fire og vinnermålet.

Wembley-spøkelse

Han spekulerer i om Tottenhams Wembley-spøkelse kan sette en stopper for fanfavorittens tredje toppscorertittel på rad.

– Kane er en spiller som alltid har scoret mye når du oppsummerer etter sesongen. Det kommer han til å fortsette med, men visse ting kan spille inn som gjør at han scorer mer eller mindre en sesong. For eksempel på Wembley, der Tottenham allerede har kastet bort mer poeng enn de gjorde på White Hart Lane hele forrige sesong, forklarer Thorstvedt.

Neste mulighet for Kane-scoring er uansett ikke på Wembley, men på Goodison Park. Spurs gjester Everton lørdag, i en kamp der begge lag egentlig må vinne for å henge med helt i toppen av Premier League foreløpig. De står begge med fire poeng, og en eventuell taper i dette oppgjøret vil havne i bakleksen fra start.

PS: Harry Kane scoret to mål for England mot Malta – pussig nok 1. september. Everton – Tottenham kan du se lørdag 16.00 på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!