IRMA: Orkanen Irma beveget seg over de karibiske øyene og mot USA onsdag.
IRMA: Orkanen Irma beveget seg over de karibiske øyene og mot USA onsdag. Foto: Nasa

To nye orkaner underveis mens Irma så vidt er i gang

Orkanen Irma er på vei over flere øyer i Karibia. I kjølvannet følger orkanen Jose, og i Mexicogolfen er orkanen Katia under utvikling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tropiske ekstremværet Jose er blitt oppgradert til orkan, opplyser det nasjonale orkansenteret (NHC) i USA onsdag ettermiddag.

Jose var onsdag kveld norsk tid om lag 1.675 kilometer øst for De små Antiller, ei øygruppe sørøst i Karibia, med vindhastighet på opptil 33 meter i sekundet. Jose er dermed foreløpig en kategori 1-orkan.

«Irma» fortsetter ferden

Orkanen Irma, som ligger lenger vest og som er i ferd med å passere de første øyene i Karibia på sin ferd videre nordvest mot Florida, er en kategori 5-orkan og den kraftigste som er registrert i Atlanterhavet noensinne.

Så langt er to mennesker bekreftet omkommet. Det er også meldt om store materielle ødeleggelser på flerre av de karibiske øyene som hittil er rammet av orkanen.

«Katia» oppgradert

Irma truer Puerto Rico, Den dominikanske republikk, Haiti, Cuba og det sørlige Florida på sin ferd.

Lenger sørvest, i Mexicogolfen utenfor Mexicos østkyst, har også det tropiske uværet Katia blitt oppgradert til orkan, også den med vindstyrke på rundt 33 meter i sekundet.

(NTB/TV 2)