Brækhus møter 41 år gammel svenske

Cecilia Brækhus' neste motstander blir svenske Mikaela Laurén (41).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se pressekonferansen i opptak øverst

35 år gamle Brækhus forsvarer beltene sine 21. oktober i Oslofjord Convention Center i Stokke.

Onsdag ble det bekreftet at motstanderen blir den 41 år gamle svensken Mikaela Laurén, som hun knocket ut da de møttes i 2010.

Laurén har avlyst en kamp mot Nino Tenge, som skulle gått 30. september. Nettavisen meldte Laurén som Brækhus-motstander tirsdag.

– Hun har vel snakket seg til en boksekamp. Kalt meg alt fra diva til tjukk. Det beste stedet å gjøre dette opp en gang for alle er i bokseringen, sa Brækhus på pressekonferansen.

– Jeg har gått flere proffkamper enn Cecilia. Jeg er verdensmester i min vektklasse. Cecilia trenger denne kampen, kontret Laurén.

Deretter fulgte noen oppskriftsmessige fornærmelser fra Laurén, som kalte Brækhus en diva og falsk og henviste til norske boksere hun har snakket med.

– Man kan ikke bli likt av alle, svarte Brækhus.

Laurén sier til TV 2 at hun har forbedret seg på alle områder siden tapet i 2010. Nå synes hun Brækhus har stagnert som bokser.

– Jeg har sett på hennes siste kamper. Hun har sett sliten ut. Mangler eksplosivitet og bevegelse. Hun har hatt sine glansdager.

Cecilia Brækhus avviser pratet om at hun ikke får gode nok motstandere.

– Er det vanskelig å finne gode nok motstandere, siden du er så suveren?

– Nei, det har ikke det. Det er mange som vil ha alle de beltene, sier Brækhus, som ikke mener man må undervurdere en bokser som Laurén.

Var i fengsel

Laurén er opprinnelig svømmer. I 2005 ble hun dømt til fengsel i ett år og to måneder for besittelse av anabole steroider og brudd på våpenloven.

I fengselet utdannet hun seg innen ernæring og trening og begynte så smått å bokse. I 2009 debuterte Laurén profesjonelt som bokser. Så langt har hun gått 33 kamper. Hun har tapt fire og vunnet 13 på knockout.

Tidligere i år ble hun første danser til å forlate svensk TV 4s versjon av «Skal vi danse».

Brækhus, som fyller 36 år i slutten av måneden, har gått 31 strake kamper uten tap siden proffdebuten i 2007. Hun holder tittelbelter i forbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO.

Hun har fra før bokset to ganger i Oslo Spektrum og én gang i hjembyen Bergen.