NY BRANN-KEEPER: Lars Cramer håper nok at oppholdet opplevelsene på Brann Stadion blir bedre de kommende månedene enn da han og Aalesund tapte 0-6 i 2016.
NY BRANN-KEEPER: Lars Cramer håper nok at oppholdet opplevelsene på Brann Stadion blir bedre de kommende månedene enn da han og Aalesund tapte 0-6 i 2016. Foto: Hommedal, Marit

La opp i fjor – nå er han klar for Brann

– Jeg hadde ikke regnet med dette, sier Lars Cramer etter å ha blitt Brann-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Branns sportsdirektør Rune Soltvedt bekrefter overfor Bergens Tidende at keeperen Lars Cramer (26) har signert for klubben mellom de syv fjell.

Den tidligere Strømsgodset-, Aalesund- og Kalmar FF-burvokteren la hanskene på hyllen ved slutten av forrige sesong for å fokusere på medisinstudiene. Ifølge avisen har Cramer og Brann kommet frem til en løsning som lar studier og fotball kombineres.

– Jeg hadde ikke regnet med dette! Jeg hadde jo lagt opp, men Brann kom i en prekær situasjon og da er det hyggelig å kunne stille opp, sier Cramer som har vært klar på at rollen som keeperreserve ikke skal gå på bekostning av studiene.

Brann har utfordringer på keeperplass med Piotr Leciejewski, som er på vei tilbake fra lyskeskade. Andrekeeper Alex Horwath fikk endelig muligheten med polakken ute av spill, men en skade med en påfølgende operasjon gjør at amerikaneren mister resten av sesongen. Dermed stod bergenserne tilbake med 18-åringen Markus Olsen Pettersen, som også er på vei tilbake fra skade, som reserveløsning.

Derfor er signeringen av Cramer kjærkommen. Drammenseren kunne signeres etter at overgangsvinduet stengte siden han var utviklet i en norsk klubb, kontraktsløs og spilte profesjonelt i sin forrige klubb, skriver BT.

Så da er altså Cramer tilbake på høyt nivå igjen. For oss i TV 2 smerter det å skrive dette, men Cramers forrige kamp var i bedriftsserien i Bergen. Da stod 26-åringen i mål for medisinerstudentene i 3-2-seieren over TV 2 ...

– Vi la merke til at de hadde en god keeper, men det kommer som en overraskelse at han er klar for Brann en drøy uke senere, sier André Haaland, manager for TV 2s bedriftslag.