GIGANTISK I TOPPKAMPER: Jürgen Klopp gikk ubeseiret gjennom toppkampene forrige sesong.
GIGANTISK I TOPPKAMPER: Jürgen Klopp gikk ubeseiret gjennom toppkampene forrige sesong. Foto: Adam Davy

Liverpool har ikke tapt mot et topplag på halvannet år - nå blir det ny «tungvektsduell»

– Det er aldri noe som må ta slutt, men det blir ekstremt vanskelig å opprettholde den statistikken, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se toppkampen Manchester City-Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag 13.30. Sendestart 12.45!

Forrige gang Jürgen Klopp og Liverpool tapte mot et annet topp-seks-lag i Premier League var ligacupfinalen mot Manchester City våren 2016. Den tapte Liverpool på straffer.

Forrige gang Klopps lag tapte etter ordinær tid, var mot Manchester United samme vinter. Det er også tyskerens eneste tap mot noen av de fem andre gigantene i Premier League siden han ankom Liverpool høsten 2015.

– Jeg mener det er en sammensatt greie. Mye handler om Liverpools spillestil, som er ekstremt gode i gjennvinnings- og kontringsfasen. Da gjør de det bra i kamper med Hawaii-preg, forklarer TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

I fjor tronet Liverpool øverst på innbyrdes tabellen om en ser på kampene mellom de seks beste lagene i Premier League. Fem seire og fem uavgjorte – fire poeng mer enn nestemann, Chelsea. Og denne sesongen startet like bra, med 4-0-triumfen mot Arsenal forrige Premier League-runde.

– Det er aldri noe som ta slutt, men det blir ekstremt vanskelig å opprettholde den statistikken. Skulle de klare tilsvarende, er det en strålende prestasjon. Jeg har troen på at de skal gjøre det bra, men å kopiere blir veldig vanskelig, mener Myhre.

Tror på festfotball

Forut for lørdagens gigantkamp, tenker fotballeksperten tilbake på tilsvarende oppgjør forrige sesong. Myhre mener forrige sesongs kamp mellom storlagene på Etihad, som endte 1-1, var en av sesongens beste underholdningsmessig. TV 2s Premier League-ekspert ser ingen grunn til at dagens kamp ikke skal bli av samme kaliber.

– Det er ikke tilfeldig at vi fikk en slik kamp mellom Manchester City og Liverpool. Guardiola har den samme inngangen til kampene som Klopp. Han vil spille på de offensive styrkene, som gjør at vi kommer til å få en morsom og åpen kamp uansett, spår Myhre.

Han mener det er akkurat slike kampbilder Klopps lag passer best til.

– Det er lettere å få til den type spill mot lag som ønsker å dominere kamper. Motsatsen fikk vi da Manchester United stengte butikken på Anfield i fjor, og Liverpool ikke klarte å skape noe. Det skal bli interessant å se hva topplagene gjør mot Liverpool fremover, men det gjelder neppe Manchester City, sier han.

– Tro i laget

Myhre tror den lange rekken med ubeseirede kamper gir positiv effekt foran oppgjørene mot rivalene.

– Fotball dreier seg mye om selvtillit. Når de først har opparbeidet seg den statistikken, kan Klopp bare peke på forrige kamp når han snakker til spillerne. Det gir laget en indre tro på at det er fullt mulig å vinne. Slikt skal ikke undervurderes, mener Myhre.

Torbjørn Flatin, redaktør for The Kopite (den norske supporterklubbens medlemsblad), forteller at supporterne også blir påvirket av den gode statistikken.

– Jeg er veldig optimistisk, og har troen på at vi kommer til å gjøre en god kamp mot dem. Manchester City er likevel så gode fremover at det gjør deg litt usikker. Jeg føler dette blir litt som en tungvektskamp, der lagene kommer til å hamre løs på hverandre til en går i bakken, spår Flatin.

– Når Liverpool møter Manchester City, forventer du et fyrverkeri, fastslår han.

Små spillere

Flatin har mye av den samme forklaringen som Myhre på hvorfor Liverpool har vært så suverene i disse oppgjørene under Jürgen Klopp.

– Måten Liverpool spiller på passer som hånd i hanske til slike kamper. Mot Arsenal oppfattet alle at det var Liverpool som dominerte, men Arsenal hadde faktisk ballen mest. Liverpool kontret dem i senk. Det var veldig fascinerende, sier Flatin.

Han er enig med Myhre i at Liverpool trives langt dårligere mot lag som Manchester United.

– Manchester United stiller gjerne med sju svære, og er litt mer direkte i stilen enn de andre topplagene. Slike lag står litt bedre til Liverpool som motstandere. Sammen med Chelsea, er egentlig Manchester United det topplaget jeg frykter mest. De lagene er litt mer slue enn det Manchester City er, mener Flatin.

Lørdag fra klokken 13.30 får vi se hvor slue Manchester City er denne gangen. Manchester City-Liverpool ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!