NEDE FOR TELLING: Alexis Sánchez under tirsdagens kamp i VM-kvalifiseringen mot Bolivia. Chile tapte og ligger dårlig an i kampen om en plass til VM i Russland neste år.
NEDE FOR TELLING: Alexis Sánchez under tirsdagens kamp i VM-kvalifiseringen mot Bolivia. Chile tapte og ligger dårlig an i kampen om en plass til VM i Russland neste år. Foto: Andres Rojas

– Lei av å fortelle verden og folk at alt går bra

Alexis Sánchez slår løs på kritikerne. Arsenal-stjernen sier samtidig at han er lei av å late som om alt er i den skjønneste orden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et hardtslående innlegg på Instagram med tittelen «OG MORGENDAGEN KOMMER» uttrykker Arsenal-stjernen Alexis Sánchez (28) åpenlyst at ting ikke er som de skal være.

Lei av å reise seg etter nederlag
Innlegget ble publisert i kjølvannet av nok et tap med det chilenske landslaget tirsdag, som setter VM-deltakelse i Russland neste år i jeopardy. Nederlaget kommer på toppen av en turbulent sommer der enden på visen ble videre spill i Arsenal - i alle fall for en kort periode.

– Du blir lei av å bli kritisert med og uten grunn. Du blir lei av å ønske å bli bekjempet, du bli lei av å si til deg selv at "du kommer deg opp igjen" når du gråter etter et nederlag, og du blir lei av å fortelle verden og folk som er med deg, at alt går bra, skriver Sánchez.

– Og verst av alt er at ingen skjønner hvordan det får deg til å føle. Jeg har nummer sju på ryggen for Chile og det er et stort ansvar. Derfor smerter det meg at journalister og slemme folk kritiserer meg uten å vite ...

28-åringen kommer ikke med noen direkte referanse til Arsenal, men innlegget har to bilder: ett fra FA Cup-finalen mot Chelsea og ett fra en landskamp med Chile.

Med to kamper igjen av VM-kvaliken er ett poeng bak Argentina og deres femteplass som gir playoff. VM-skjebnen skal avgjøres mot Ecuador og allerede VM-klare Brasil.

Hevder salg ikke var nært
Det var en dårlig skjult hemmelighet at Pep Guardiola ønsket å hente den chilenske angrepsstjernen til Etihad i sommer. En overgang var på trappene, men falt gjennom da Arsenal ikke klarte å lande signeringen av Monacos Thomas Lemar på Deadline Day.

– Det var ikke nære, hevder Arsène Wenger om et salg av Sánchez i et intervju med beIN Sports ifølge ESPN.

– Det er veldig vanskelig å snakke om det, fordi nå ønsker jeg at spilleren skal fokusere på karrieren, sesongen hans i Arsenal.

Dermed blir Sánchez, som har ett år igjen av kontrakten med Arsenal, værende i klubben.

Det er likevel lite som tyder på at kontrakten med Arsenal blir forlenget. Med mindre det blir et salg i januarvinduet, noe som kan skje siden City skal være forberedt på å legge inn et nytt bud, ser Arsenal ut til å måtte slippe Sánchez ut på det åpne markedet uten å sitte igjen med en gevinst.