SUPERSTJERNENE KOMMER: Peter Sagan og Chris Froome melder sin ankomst til lagtempoen, som er den første øvelsen under VM i Bergen.
SUPERSTJERNENE KOMMER: Peter Sagan og Chris Froome melder sin ankomst til lagtempoen, som er den første øvelsen under VM i Bergen. Foto: Laurent Rebours

Froome og Sagan sykler lagtempoen i Bergen-VM

– Det blir vanskelig for de som skal slå oss, sier sportsdirektør Gabriel Rasch til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ennå ikke avklart om Chris Froome stiller til start på den knalltøffe individuelle tempoen opp til Fløyen under VM i Bergen, men nå er det i det minste bekreftet at verdens beste sammenlagtrytter deltar på lagtempoen 17. september sammen med Team Sky.

Det bekrefter sportsdirektør Gabriel Rasch til TV 2.

– Det blir kult. Han er en av tidenes største sykkelryttere, i hvert fall hvis han vinner Vueltaen, som han leder akkurat nå. Med dette laget så har vi vinnermuligheter. Det blir vanskelig for de som skal slå oss, sier Rasch, som blir med til Bergen som sportsdirektør under lagtempoen.

Han ser frem til at Team Sky skal tilbake i toppen for å kjempe om medalje på øvelsen som ble innført i dagens format i 2012. I 2013 tok Team Sky bronse under VM i Firenze, med blant andre Edvald Boasson Hagen og Froome på laget, og nå lukter britene medalje igjen.

Froome får med seg sterke navn som Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski, Vasil Kiryjenka og Gianni Moscon på laget.

– Sky har flere ganger tidligere snakket om at det hadde vært gøy å gå for gull i lagtempo, men det er ofte vanskelig å få samlet de beste rytterne på den tiden av året. Nå har vi fått til det, sier Rasch.

Samtidig bekrefter Bora-hansgrohe at lagtempoen får nok en superstjerne til start. Laget får med seg Peter Sagan, de to siste sesongers verdensmester på fellesstart, i mannskapet. Slovaken er selvsagt med på herrenes fellesstart 24. september.

Tilbake til den individuelle tempoen: Rasch sier at det for øyeblikket er 50-50 om Froome stiller til start.

– Det avhenger av hvor sliten han er etter Vueltaen. Han er absolutt en vinnerkandidat dersom han stiller til start. Jeg har snakket litt med ham om Bergen og VM. Han har stilt noen spørsmål rundt den avsluttende bakken opp til Fløyen, men nå har vi mest fokus på Vueltaen. Det blir en vanvittig hard avslutningsuke der vi må holde hodet kaldt og kjøre disiplinert, sier Rasch.