OVERVÅKINGSVIDEO: I etterkant av det brutale ranet ble de mistenkte mennene etterlyst i Åsted Norge.
OVERVÅKINGSVIDEO: I etterkant av det brutale ranet ble de mistenkte mennene etterlyst i Åsted Norge. Foto: Politiet

Mann pågrepet etter brutalt gullsmedran

Politiet friga overvåkingsvideo av de mistenkte tyvene i fjorårets Åsted Norge-sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann med litausk statsborgerskap er pågrepet mistenkt for å stå bak et grovt gullsmedran i Trysil i mars 2016.

I en pressemelding tirsdag bekrefter Innlandet politidistrikt at mannen er begjært varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for grovt ran.

Mannen har samtykket til overlevering til Norge og ankom 4. september. Han erkjenner ikke straffskyld for ranet, opplyser politiet.

Bandt fast butikkansatt

Gullsmedranet skjedde onsdag 2. mars i fjor, da butikken Gullhjørnet i Trysil ble ranet av to mørkkledde menn. En butikkansatt ble bundet fast og kraftig forslått under ranet.

– Den kvinnelige ansatte ble slått ned og bundet fast i butikken, men er ikke alvorlig skadd, sa operasjonsleder Trond Sulen til TV 2 den gang.

Selv om politiet kom til stedet kun tre minutter etter at de fikk meldingen, var gjerningspersonene borte da patruljen ankom.

Siden har saken blitt etterforsket av politiet med høy prioritet. Spor ledet politiet til å mene at gjerningsmennene hadde beveget seg østover, ut av landet.

Etterlyst i Åsted Norge

I mars omtalte TV 2-programmet Åsted Norge det brutale ranet. I forbindelse med dette friga politiet en overvåkingsvideo fra stedet som viste to menn.

«Etterforskningen fortsetter med tanke på å få pågrepet flere i saken. Det er derfor ikke mulig for politiet å kommentere hvorfor akkurat denne mannen er siktet og pågrepet da det vil kunne ødelegge viktige bevis i saken», skriver Innlandet politidistrikt om pågripelsen.

To biler ble også raskt etterlyst i saken. Ifølge politiet var en av dem utstyrt med stjålne norske skilter.