FARVEL: Alexandre Geniez (t.v.) er kastet ut av Vueltaen av AG2R-laget for å ha holdt fast i en bil sammen med Nico Denz på søndagens etappe.
FARVEL: Alexandre Geniez (t.v.) er kastet ut av Vueltaen av AG2R-laget for å ha holdt fast i en bil sammen med Nico Denz på søndagens etappe. Foto: Luk Benies

Kaster ut to av sine egne ryttere fra Vueltaen

– Laget beklager på det sterkeste for den usportslige oppførselen til rytterne våre, skriver AG2R i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AG2R-rytterne Alexandre Geniez og Nico Denz er kastet ut av Vuelta a Espana av sitt eget laget.

I en video lagt ut av Scott O'Raw på Twitter viser at de to rytterne holder seg fast i lagets bil på vei mot toppen på søndagens etappe til Sierra Nevada. Ifølge O'Raw, som har fått flere spørsmål av sine følgere, ønsker vedkommende som har filmet hendelsen å være anonym.

Regelbruddet ble ikke fanget opp av arrangøren, men nå har laget selv tatt ansvar.

– Etter å ha sett video av to av våre ryttere som med vilje holder fast i lagets bil på 15. etappe søndag 3. september, har AG2R bestemt seg for å trekke Alexandre Geniez og Nico Denz ut av Vuelta a Espana. AG2R-laget beklager på det sterkeste til arrangøren og folket for den usportslige oppførselen til å rytterne våre, som er i strid med våre verdier og etikk, skriver laget i en pressemelding.

Geniez, som lå på 97. plass i sammendraget, beklager hendelsen i et innlegg på Twitter.

– Jeg beklager på det sterkeste til arrangøren og folket, også til lagkameratene mine for oppførselen som er i strid med verdiene til arbeidsgiveren min. Jeg hadde en tung start på sesongen, og i dag ønsker jeg å vise at dette ikke reflekterer mitt syn på sporten, skriver Geniez.

TV 2s sykkelkommentator mener Geniez og Denz har utvist skammelig oppførsel.

– De blir tatt med buksene ned på anklene. Det er forferdelige bilder. Det er ganske pinlig og litt skammelig at to syklister henger på sportsdirektørens bil, mens konkurrerende syklister sliter seg opp de verste fjellene. På hodet ut, det er bra de tar tak i det, sier Christian Paasche.

– Jeg tror at enten er de i forkant av at juryen vil hive de ut, eller at de har fått hint fra arrangøren om at laget bør hive dem ut, før de gjør det selv.

Lagkamerat Romain Bardet ble tidligere i år kastet ut av Paris-Nicoe for å ha holdt fast i en lagbil for lenge.

Vueltaen fortsetter med tempo tirsdag. Se etappen på TV 2 Sportskanalen og Sumo kl. 15.00.