SLIPPER UNNA: Selv om Manchester City brukte like mye penger som PSG denne sommeren, trenger de ikke å bekymre seg for straff fra UEFA.
SLIPPER UNNA: Selv om Manchester City brukte like mye penger som PSG denne sommeren, trenger de ikke å bekymre seg for straff fra UEFA. Foto: Anthony Devlin

Financial fair play:

La Liga-presidenten ber om etterforskning av Manchester City – UEFA sier nei

Javier Tebas mener den engelske klubben bør settes under samme lupe som PSG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Liga-president Javier Tebas har gjort det klart i en uttalelse til UEFA at det er «uakseptabelt at både PSG og Manchester City får økonomisk støtte av en hel stat», melder spanske AS.

De ber om at den engelske storklubben skal etterforskes på samme måte som UEFA nå gjør med PSG.

– Statsstøtten PSG og Manchester City får påvirker europeiske turneringer. Den skaper en ond sirkel av inflasjon der fotballindustrien til slutt blir skadet, sier Tebas til AS.

– UEFA er nødt til å gi klubbene reguleringer slik at andre klubber ikke havner på bakbeina, legger La Liga-presidenten til.

Nei fra UEFA

UEFA har derimot ingen planer om å se på regnskapet til Pep Guardiolas klubb, melder The Guardian.

– Det er ingen etterforskning av Manchester City med formål om å gi dem noen reguleringer. Rapportene som sier at en slik etterforskning er i gang stemmer ikke, sier en talsperson fra UEFA til den engelske avisen.

Denne sommeren brukte Pep Guardiola om lag 2,2 milliarder kroner på nye spillere. Guardian påpeker at klubben også solgte spillere for 900 millioner kroner, noe som skal ha vært grunnen til at regnskapet gikk opp.

Ifølge BBC brukte Manchester City nemlig like mye penger som PSG denne sommeren, som for tiden blir formelt etterforsket av UEFA. Den franske klubben endte til slutt opp med å låne Kylian Mbappé for å styre unna Financial Fair Play-reglementet.

– Ingen rot i virkeligheten

La Liga og Javier Tebas er på sin side krystallklare på at Manchester City, som er eid av Abu Dhabi-baserte City Football Group, driver med økonomisk doping.

«Økonomien deres har ingen rot i virkeligheten. Både PSG og Manchester City drar fordel av sponsoravtaler som ikke gir mening økonomisk, og som ikke er rettferdige», skriver La Liga til UEFA.