KRIGERE: Martin Laumann Ylven og resten av Vålerenga må satse på fysikk og krigervilje, fremfor stjernespillere denne sesongen.
KRIGERE: Martin Laumann Ylven og resten av Vålerenga må satse på fysikk og krigervilje, fremfor stjernespillere denne sesongen. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Slik skal VIF tukte Storhamar i serieåpningen

Vålerenga mener steinhard fysikk er deres beste våpen denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

5000 tilskuere venter Vålerenga og Storhamar til serieåpningen i Gjøvik Fjellhall.

Med et forsterket mannskap med Patrick Thoresen i spissen, er hamarsingene favoritter hos ekspertene.

Samtidig har et økonomisk presset Vålerenga har satset knallhardt på noe som er gratis - trening.

– Oppkjøringen har vært knallhard. Etter at Jon Aase kom inn har alt blitt mye mer profesjonalisert, og det er en tanke bak alt vi gjør. Vi skal være de som orker hele veien ut, og slite ut de antatt dårlige trente lagene, sier Martin Laumann Ylven til TV 2.

SE VIF - STORHAMAR PÅ TV 2 SPORTSKANALEN OG TV 2 SUMO KLOKKEN 18.30!

– Det fysiske vil bety mer

Jon Aase kom inn som fysisk trener i Vålerenga foran forrige sesong, og har pisket gutta hardt. Tidligere i høst vant Oslo-klubben ishockeyguttas årlige Iron Man-konkurranse, for første gang på mange år.

Han er godt fornøyd med resultatene han ser hos laget før sesongstart.

– Formen til gutta er bra. Med mindre rinker blir alt tightere, og det går fortere og fortere. Da vil jo det fysiske bety mer, og det ser man jo i internasjonal ishockey også. Det er det vi har tro på, og jeg tror vi kommer til å få igjen for den treningen vi har lagt ned, sier Aase.

Klubben er inne i en mellomsesong, der de må spille i Furuset Forum og ikke har råd til å forsterke stallen med importer.

Ylven tror likevel at Vålerenga kan overraske.

– På papiret syns vel ikke folk at vi ser sterkest ut, og det gjør vi kanskje ikke heller. Men vi hadde en førsterekke som scoret nesten 70 mål i fjor, og vi har også en god andrerekke som kan produsere mye. Så opprettholder vi det kan vi slå sterkt underfra, mener han.

– Finnes ikke en bedre åpningskamp

Patrick Thoresen vet hva slags forventninger som knyttes til han denne sesongen, men mener folk bare kan glemme at han skal ordne en tittel til Storhamar alene.

– Jeg har spilt såpass mange år nå, at jeg vet hva som kreves av et lag for å lykkes. Det er jo veldig sjelden enkeltpersoner som vinner kamper. Jeg har fokus på laget mitt, også får andre eventuelt tro at dette skal Patrick ordne. For både jeg og lagkameratene mine vet at det ikke er sånn det funker, sier han til TV 2.

Han har likevel god tro på at Storhamar skal bite fra seg, og bli en reell utfordrer til Stavanger Oilers denne sesongen.

– Jeg syns vi har et godt mannskap, så jeg er nok helt sikker på at vi skal være med helt oppe i toppen og kjempe om et seriemesterskap. Også er det klart at det er en lang vei til en eventuell kongepokal. Det tror jeg alle må forstå, understreker han.

Thoresen kjenner både Jon Aase og Roy Johansen godt fra tiden på landslaget, og er ikke i tvil om at Vålerenga kommer godt rustet til Gjøvik Fjellhall - selv om Storhamar er favoritter på papiret.

– De viste jo på Iron Man at de har trent godt, så jeg er ikke i tvil om at Roy kjører gutta sine hardt. Du kan komme langt på bra fysikk, men du må også ha kvaliteten. Jeg tror uansett at Vålerenga kommer til å være et lag å regne med, og det kommer aldri til å bli lett å slå dem, understreker han.

En overraskelse i Vålerenga-stallen denne sesongen er superveteran Anders Myrvold.

42-åringen har holdt formen ved like ved å jobbe som personlig trener, og gleder seg som en unge til åpningskampen mot Storhamar.

– Vi møter jo storfavoritt Storhamar, med superstjerne Patrick Thoresen i spissen, som skal fylle OL-arenaen fra 1994. Vålerenga mot Storhamar er et klassisk oppgjør, og det finnes jo ikke en bedre åpningskamp enn det. Jeg gleder meg vilt, sier han til TV 2.