Boasson Hagen hyllet som vinner, men så kom kontrabeskjeden

Edvald Boasson Hagen innrømmer at han skjønte at seieren ville glippe.

En drøy halvtime etter å ha spurtet først over mål på den andre etappen av Tour of Britain, kom beskjeden om at Edvald Boasson Hagen var fratatt seieren.

Se spurten i Sportsnyhetene øverst!

Nordmannen kom i mål like foran Elia Viviani, men italieneren var tydelig forbannet på Boasson Hagens spurt. Han kom inn i veibanen til Viviani, og Team Sky valgte å legge inn en protest på spurten.

TV 2 vet at juryen først tok en selvstendig avgjørelse om å la Boasson Hagen beholde seieren, men ombestemte seg da protesten kom fra det britiske storlaget.

– Jeg visste det da jeg så opp, for jeg skjønte at jeg hadde sperret. Da kan jeg ikke ta en kontraklage, sier Boasson Hagen til TV 2 etter diskingen.

Elia Viviani mener han hadde vunnet spurten om det hadde gått riktig for seg.

SINT ITALIENER: Elia Viviani var tydelig forbannet over spurten til Edvald Boasson Hagen. Foto: Eurosport
SINT ITALIENER: Elia Viviani var tydelig forbannet over spurten til Edvald Boasson Hagen. Foto: Eurosport

– Ingen hadde klaget om jeg hadde fått nok plass. Du kan endre retning i spurten, for du er fokusert på å tråkke alt du klarer, men det var ikke plass til meg til å komme forbi. Da fokuserte jeg på andreplass, for jeg skjønte at noe var galt. Jeg er fornøyd med seieren, sier Viviani til TV 2.

Aksepterer unnskyldningen
Boasson Hagen hadde allerede vært på podiet for å motta premiere og ikle seg poeng- og sammenlagttrøye. Da var han sikker på å få beholde seieren.

– Jeg har vært på podiet og tatt imot premiene, så klagene kom ikke frem. Jeg må bare beklage at jeg sperret, men det var ikke meningen. Jeg får se reprisen, men jeg vet at det var nært gjerde. Det var absolutt ikke meningen, sa Boasson Hagen, som får beklagelsen akseptert av Viviani.

– Han har beklaget og jeg aksepterer det, men jeg ønsket fortsatt seieren. Juryen har tatt en riktig avgjørelse og vi er glade for seieren. Jeg vet at når du er i spurten og leder, så tar du noen ganger større risiko og heller venter på juryens avgjørelse. Vi er glade for beslutningen, sier Viviani til TV 2.

Alexander Kristoff ble nummer fem på den andre etappen.

Fem av de seks utbryterne ble kjørt inn med om lag 16 kilometer igjen. Matthew Holmes forsøkte seg alene, men også han måtte gi tapt to kilometer senere. Philippe Gilbert kom også med en forsøk alene med om lag sju kilometer igjen til mål, men det ble som ventet massespurt til Blyth.

Det første etappen ble et nytt målfoto-drama for Edvald Boasson Hagen, som måtte innse at han ble slått Caleb Ewan. Kristoff fulgte på fjerdeplass.

Kastet ut av rittet
Cannondale-rytter Taylor Phinney er kastet ut av Tour of Britain for å ha krysset et jernbanespor mens overgangen holdt på å bli sperret med bom.

– Jeg beklager til arrangøren, laget og politiet. Jeg tok en rask avgjørelse for å unngå å bli hengende etter feltet, sier Phinney på Twitter.

Hendelsen fant sted rundt 40 km fra mål da Phinney forsøkte å komme tilbake til hovedfeltet etter trøbbel med sykkelen.

Tour of Britain fortsetter med de 178 kilometerne fra Normanby Hall Country Park til Scunthorpe på tredje etappe. Det kjøres totalt åtte etapper.