Bevæpnet gjerningsmann på frifot:

Her trekker raneren frem en pistol og truer til seg penger

OSLO (ÅSTED NORGE / TV 2): Politiet står uten spor etter væpnet ran av bingohall på Linderud i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 1. august i år ble OK Bingo på Linderud i Oslo utsatt for et væpnet ran.

Klokka 20.45 stormet en mann med hette lokalet. Han truet en ansatt og de besøkende med det politiet mistenker er en pistol, før han forsvant med dagsomsetningen.

Overvåkingsbildene viser hvordan raneren retter våpenet mot en ansatt og flere av de besøkende mens ranet pågår.

Mens den ansatte blir fraktet innover i lokalet, rømmer bingogjestene ut og sikkerhet.

Ingen ble fysisk skadet under ranet.

Prioritert sak

Etter ranet forsvant mannen samme vei som han kom inn, og der slutter alle spor etter gjerningsmannen.

Politiet går nå ut med bilder av det dramatiske ranet i håp om at noen kan kjenne igjen den ukjente gjerningsmannen.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvor mye raneren fikk med seg, men sier at det dreier seg om et «mindre beløp».

– Dette er en type sak som vi prioriterer. Vi ser svært alvorlig på det. Det er ikke nødvendigvis pengebeløpet som er det mest alvorlige, men hvordan det preger de fornærmede som blir utsatt for denne typen hendelser i etterkant, sier Lene Moen, avsnittsleder for etterforskning på enhet øst i Oslo-politiet til Åsted Norge.

PÅ VEI INN: Her er raneren avbildet like før ranet. Politiet ønsker tips om hvem den ukjente gjerningsmannen kan være.
PÅ VEI INN: Her er raneren avbildet like før ranet. Politiet ønsker tips om hvem den ukjente gjerningsmannen kan være. Foto: FOTO: POLITIET

Undersøker fluktbil

Moen sier til Åsted Norge at politiet ikke har noen observasjoner av ransmannen etter at han forlater lokalet, men at de undersøker om mannen og utbytte forsvant fra stedet i en fluktbil.

UNDERSØKER BIL: Denne bilen ble sett i området rundt Linderud kjøpesenter rett før og rett etter ranet av OK Bingo. Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av bilen for å finne ut om den hadde noe med ranet å gjøre.
UNDERSØKER BIL: Denne bilen ble sett i området rundt Linderud kjøpesenter rett før og rett etter ranet av OK Bingo. Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av bilen for å finne ut om den hadde noe med ranet å gjøre. Foto: FOTO: POLITIET

Kort tid før ranet faget et overvåkingskamera i nærheten opp bilder av en eldre, mørk VW Golf som parkerer like i nærheten av bingohallen.

Rett etter ranet forsvinner bilen igjen. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med eieren av den eldre Golf-en.

– Vi kan ikke si at denne er tilknyttet ranet sikker. Men vi tenker i forhold til tidspunktet den ankommer og forlater stedet, hastighet og sånne ting, at vi ønsker å undersøke dette nærmere, sier Moen til Åsted Norge.

FØR RANET: Før ranet ble den mistenkte mannen filmet idet han gikk forbi blokkene i Erich Mogensønnsvei på Linderud i Oslo.
FØR RANET: Før ranet ble den mistenkte mannen filmet idet han gikk forbi blokkene i Erich Mogensønnsvei på Linderud i Oslo. Foto: FOTO: POLITIET

Etterlyser raner

Raneren skjulte ansiktet sitt under ranet, men han beskrives som lys brun i huden.

Høyden skal ha vært mellom 175 -185 cm. Klærne han hadde på seg var mørke, mens skoene som brukt under ranet var hvite med tydelige røde og svarte detaljer. Før ranet hadde mannen på seg en mørk caps.