MAFIAMEDLEM: Rocco Morabito er pågrepet etter å ha vært etterlyst i over 20 år. De siste 11 årene bodde han i dette huset i byen Punta del Este.
MAFIAMEDLEM: Rocco Morabito er pågrepet etter å ha vært etterlyst i over 20 år. De siste 11 årene bodde han i dette huset i byen Punta del Este. Foto: Innenriksdepartementet i Uruguay

mafiatopp arrestert:

Her bodde «Kokainkongen av Milano» i 20 år uten å bli funnet

En italiener som har vært etterlyst i over 20 år for narkotikasmugling og mafiatilknytning, er pågrepet i Uruguay.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rocco Morabito, som mistenkes for å være medlem av 'Ndrangheta, mafiaen i Calabria, har vært etterlyst siden 1995. Nå er han pågrepet på et hotell i Uruguays hovedstad Montevideo, ifølge Uruguays innenriksdepartement.

'Ndrangheta-mafiaen er den mektigste i Italia. Ifølge The Guardian har Morabito, som kalles «Kokainkongen av Milano», vært det medlemmet fra 'Ndrangheta-mafiaen som har vært høyest på listen over etterlyste.

Morabito er anklaget for å ha smuglet narkotika i Italia og for å ha forsøkt å importere hundrevis av tonn med kokain fra Brasil i 1992 og 1993. Han sto helt øverst på Italias liste over ettersøkte mafiamedlemmer.

Morabito har bodd i den uruguayanske feriebyen Punta del Este i elleve år, men ble oppdaget da han skrev inn sin datter på skolen i sitt eget navn. Han hadde fått oppholdstillatelse i Uruguay etter å ha lagt fram et brasiliansk pass.

Da han og hans kone ble arrestert, fant politiet en pistol, 13 mobiltelefoner, tolv bankkort, to biler, et portugisisk pass, smykker og sjekkbøker i deres hjem.

(©NTB/TV 2)