Prins William og Kate har allerede prins George og prinsesse Charlotte. Her er de på tur i Tyskland 21. juli i år.
Prins William og Kate har allerede prins George og prinsesse Charlotte. Her er de på tur i Tyskland 21. juli i år. Foto: Patrik Stollarz

Prins William og Kate venter sitt tredje barn

Hertugen og hertuginnen av Cambridge venter barn, opplyser Det britiske kongehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gladnyheten om at Prins William og Kate venter sitt tredje barn ble offentliggjort av det britiske kongehus mandag formiddag.

Dronningen er henrykt

Paret har fra før Prins George (4) og prinsesse Charlotte (2). Begge barna sjarmerer alle de møter, og har allerede vært med på mange kongelige oppdrag.

«Dronningen og familiemedlemmer på begge sider gleder seg over nyheten» skriver kongehuset i en pressemelding.

– Det er fantastisk, sier prins Harry i en kort kommentar til Sky News.

Termin ikke kjent

Kate (35) er sykmeldt og fritatt for sine kongelige plikter den nærmeste tiden på grunn av ekstrem svangerskapskvalme.

Hun slet med ekstrem svangerskapskvalme mens hun gikk gravid med sine to første barn, og var borte fra offentligheten i flere uker.

– Det er foreløpig ikke sagt noe om når hertuginnen har termin, men det faktum at hun nå er sykmeldt og får medisinsk tilsyn kan tyde på at hun igjen er plaget av ekstrem svangerskapskvalme, sier Totland.

– Grunnen til at nyheten ble kunngjort akkurat i dag, var nok at Kate følte seg dårlig, og ikke opplagt til et lenge planlagt besøk på et sykehus. Nå ønsket man ved slottet å oppgi årsaken til at hun måtte melde avbud, og slik unngå at det ble en masse spekulasjoner, sier han.

Arverekkefølgen

Prins William er den eldste sønnen til prins Charles, og er nummer to i arverekkefølgen til den britiske tronen, etter sin far. Prins George er nummer tre i rekkefølgen.

Hvis det kommende barnet er en gutt, kan fødselen bli historisk. For første gang vil nemlig ikke en prins gå framfor sin søster Charlotte som per i dag er nummer fire i arverekkefølgen til tronen.