Knallsterk premiere-helg for TV 2

TV-seerne har savnet å være med «Gutta på tur».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten 600.000 seere benket seg ned foran TV-skjermen søndag kveld for å være med Dronning Sonja og «Gutta på tur». Det er tall TV 2 er godt fornøyd med.

– Det var et herlig gjensyn med «Gutta på tur» og seertallene levner ingen tvil om at det var et etterlengtet gjensyn for mange. Mange var nok klar over at vi har en sprek dronning, men i gårsdagens program ble vi enda bedre kjent med henne, og imponert over henne da hun gikk selveste dronningstien i fantastisk natur i Hardanger med Dæhlie, Ulvang, Brimi og Hjeltnes, sier programredaktør Jarle Nakken.

– Neste uke skal gutta på Galdhøpiggen med Petter Northug, så det er bare å prikke inn søndag klokken 20.00 i ukene som kommer, sier Nakken.

Se alle sesongene av «Gutta på tur» på TV 2 Sumo

Mange så Nyhetene

Også Nyhetene og Valgstudio på TV 2 hadde gode seertall søndag. 628.000 så Nyhetene, mens 513.000 fulgte Valgstudio.

– Vi er strålende fornøyd med at så mange følger nyhetenes hovedsending klokken 21, og deretter Valgstudio, sier Nyhets- og aktualitetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække.

– Dette viser at TV 2 treffer godt med høstprogrammet, siden seerne følger med videre og ser nyheter og valg. Vi har en svært dedikert nyhets- og valgredaksjon både på tv og nett, som gir alt for å lage best mulig innhold, forteller hun.

– Nå går vi inn i den siste uken før valget, og det er sjeldent jevnt på målingene. Det blir en veldig spennende uke, og vi lover fortsatt høyt nyhetstrykk fremover, smiler Solbrække.

Gode dansetall

«Skal vi danse» hadde også en strålende flott premiere på lørdag. 510.000 seere er mer enn 100.000 flere enn forrige sesongs premiere.

– Dette er en fantastisk sesongstart for TV 2 og gir oss god fart inn i resten av høsten. Årets «Skal vi danse» startet i et forrykende tempo på lørdag og dansenivået på kjendisene har aldri vært så høyt i et førsteprogram. Vi har revitalisert «Skal vi danse» med nytt studio, ny medprogramleder i Anders Hoff og med en cast som har skapt et enormt engasjement både før, under og etter sending, kommenterer programredaktør Jarle Nakken.

«Senkveld» hadde også sesongpremiere denne helgen, og tikket inn 454.000 seere fredag kveld.