LIVSTRUENDE SKADET: Lille Jabrail var inne til oppfølgende kreftbehandling da det gikk galt. Foto: Privat.
LIVSTRUENDE SKADET: Lille Jabrail var inne til oppfølgende kreftbehandling da det gikk galt. Foto: Privat.

Dødssyke Jabrail (6) flyttes fra Haukeland etter krav fra familien

– Vi har fått innvilget kravet vårt om at gutten flyttes til et annet sykehus for ny utredning, sier familievennen Aslan Emzeev til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks år gamle Jabrail var inne på Haukeland universitetssykehus for kreftbehandling 22 . august. Gutten har fjernet en svulst, og var inne på oppfølgingsbehandling da det gikk galt.

En sprøyte med cellegift som gutten skulle få satt i en blodåre, ble i stedet satt rett inn i guttens hjerne.

Dette har fått alvorlige følger for gutten, og situasjonen er livstruende. Han ble lagt i kunstig koma etter feilmedisineringen.

Ba om hjelp

Familievennen Aslan Emzeev publiserte i helgen et rop om hjelp på Facebook. Her skriver han blant annet at legene ønsker å koble fra respiratoren fordi de mener at det ikke er håp for gutten. Dette har familien mottsatt seg.

Da TV 2 snakker med Emzeev mandag kl 12 forteller han at familien har fått innvilget et av kravene de har fremsatt for Haukeland.

– Vi har krevd at Jabrail skal flyttes til et annet sykehus for ny utredning av andre leger. Det har de gått med på. Han blir i dag fløyet til Rikshospitalet i Oslo.

Emzeev ønsker ikke å kommentere hvilke andre krav de har kommet med. Guttens foreldre ønsker ikke å uttale seg i saken nå.

Helsetilsynet ser på saken

Helsetilsynet ønsker ikke å uttale seg om saken før den er ferdigbehandlet.

– Vi har vært på stedlig tilsyn og går igjennom informasjonen med sikte på å lage en foreløpig rapport. Den vil bli sendt de involverte til uttalelse før vi konkluderer endelig, sier Nina Vedholm til TV 2.

Fylkeslegen ble varslet om saken i forrige uke.

– Gutten fikk cellegift han skulle hatt i en blodåre, sett i hjernen. Dette er en svært alvorlig hendelse, sier fylkeslege Helga Arianson til NRK.

Bekrefter flytting

Administrerende direktør i Helse Bergen, Eivind Hansen, bekrefter overfor NRK at gutten flyttes til Oslo i dag med med ambulansefly.

– Dette er etter ønske fra familien, om at flere spesialistmiljøer vurderer pasienten. Vi har vært i kontakt med OUS, og er glade for at de har takket ja til å bidra, sier Hansen.

Hansen har tidligere beklaget på det sterkeste det som skjedde med 6-åringen.

– Det som ikke skal skje, har skjedd. og det er urovekkende for oss som sykehus. Vi har gjort en feil som har fått alvorlige konsekvenser for pasienten. Det beklager vi på det sterkeste.