Nissan Leaf er her i andre generasjon og blir en uhyre viktig bil i det norske markedet.
Nissan Leaf er her i andre generasjon og blir en uhyre viktig bil i det norske markedet.

Nå er det bare timer til denne debuterer

Verdens mest solgte elbil kommer i helt ny utgave.

Nissan Leaf er elbilen som virkelig fikk fart på salget av denne biltypen her i Norge da den ble lansert høsten 2011. Godt over 30.000 nordmenn har så langt gått til anskaffelse av nettopp en Leaf.

Dette var elbilen som også kunne fungere som en fullverdig, kompakt familiebil. I motsetning til en del av de enda tidligere elbil-konkurrentene.

Verdens mest solgte.

Men det er ikke bare i Norge bilen har vært populær. Leaf er faktisk verdens mest solgte elbil! Modellen er med det også en viktig brekkstang inn i bilframtiden, som for tiden ser ut til å bli mer elektrisk og mindre fossil.

Nåværende Nissan Leaf er verdens mest solgte elbil.
Nåværende Nissan Leaf er verdens mest solgte elbil.

Leaf er med det én av de viktigste, ja kanskje den aller viktigste, bilen i dette årtiet. En slik ballast skaper forventninger.

Selv om bilen har blitt oppgradert noen ganger og blant annet fått lengre rekkevidde, har den i det siste blitt frakjørt av flere konkurrenter som er nyere konstruksjoner.

Det skal Nissan svare på nå og det knytter seg stor spenning til hva de har kommet opp med.

Nissan har holdt kortene tett til brystet mens de har jobbet med nykommeren. Selv om bilen nå har vært klar i noen måneder, har de nesten helt klart å demme opp for lekkasjer.

Nissan har holdt kortene tett til brystet, men har vist dette bildet av silhuetten av nye Leaf.
Nissan har holdt kortene tett til brystet, men har vist dette bildet av silhuetten av nye Leaf.

Ann Cathrine og Freddy står for en elbil-milepæl

Vi har både sett og kjørt den

Men nå er ikke den langt unna! Den avdukes nemlig om bare noen timer. Vi i Broom har allerede vært i Japan og tatt nykommeren nærmere i øyesyn. Ikke bare det. Vi har kjørt den også. Men for å få lov til å gjøre det måtte vi også skrive under på en streng sperrefrist.

Vi kan love deg en bil som virkelig byr på nyheter både teknisk, designmessig og på brukervennlighet.

Men i natt norsk tid er sperrefristen over. Da debuterer en helt ny Leaf i Japan. Og vi i Broom kommer med både bilder, spesifikasjoner og vårt førsteinntrykk av Nissans viktige elbil-nykommer.

Les også: Jens har Norges første Nissan Leaf

Se den aller første videoen av nye Leaf under: