PUSTET INN LIVSFARLIG GASS: Gavin Klebs ble i slutten av august funnet død i sofaen på hytta, etter å ha pustet inn livsfarlig gass fra et lekk gasskjøleskap.
PUSTET INN LIVSFARLIG GASS: Gavin Klebs ble i slutten av august funnet død i sofaen på hytta, etter å ha pustet inn livsfarlig gass fra et lekk gasskjøleskap. Foto: Handout/Familien Klebbs

Moren trodde han hadde influensa:

Gavin (10) ble drept av defekt kjøleskap

Det som skulle være en hyggelig helg i et sommerhus i Alaska, endte i et tragisk dødsfall for den amerikanske Klebs-familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19. august tok Sarah Klebs med seg to av de tre barna sine til sommerhuset en times kjøring fra hjembyen Anchorage.

Ektemannen Matt måtte jobbe, og han ble derfor hjemme sammen med deres eldste sønn Connor (14).

Dagen etter at de tre ankom huset, våknet datteren Caroline (8) med hodepine. Hun fikk smertestillende og sendt tilbake til senga.

Deretter begynte sønnen Gavin (10) å kaste opp, og Sarah, som også følte seg uvel, mistenkte at de alle hadde fått influensa.

Sluttet å svare på meldinger

Sarah sendte lørdag flere meldinger til et familiemedlem, og fortalte om symptomene de hadde.

Hun forteller Alaska Dispatch News at hun husker at hun fikk flere bekymrede tekstmeldinger fra familiemedlemmet, men at hun ikke maktet å svare.

Søndag skulle Sarah hente den 14 år gamle sønnen Connor hjemme hos foreldrene til en kamerat, men hun dukket ikke opp. Da bestemte kameratens foreldre seg for å kjøre opp til hytta og sjekke hvordan det stod til med Sarah og barna.

Der ventet et grusomt syn.

Lekk kjøleskap

Caroline lå livløs i sengen sin sammen med moren, som var bevisst, men ikke i stand til å reise seg. Gavin lå livløs i en sofa.

Ambulanse ble tilkalt, og de tre ble fraktet i hui og hast til et nærliggende sykehus.

De ble sendt videre til et sykehus i Seattle, hvor det ble påvist at alle tre hadde karbonmonoksidforgiftning.

I etterkant er det påvist at det gassdrevne kjøleskapet i sommerhuset ikke var tett, og derfor hadde lekket den luktfrie – men livsfarlige – gassen.

Det kostet Gavin, som hadde sovet nærmest kjøleskapet, livet.

– Hans tid var kommet

Sarahs ektemann Matt Klebs jobber som elektriker, og han sier til Alaska Dispatch News at han jevnlig vedlikeholdt kjøleskapet, og at det var i god stand.

Han sier til at han er flau over det som har skjedd.

– Jeg er i bransjen for at dette ikke skal skje, sier han.

– Du kan jo si: «Vel, hva hvis ting var annerledes, ville utspillet ha vært et annet». Jeg føler at hans tid var kommet, og at det ikke var deres, og at Gud bestemte seg for å ta ham fredfullt, og det aksepterer vi og finner trøst i.

Sorte hull i hukommelsen

Sarah sier til nettstedet at hun husker lite fra turen, men at hun følte seg utmattet da de var der. Både hukommelsestap og utmattethet er et symptom på karbonmonoksidforgiftning.

– Hvordan skulle jeg vite det? Før dette ville jeg aldri noensinne ha tenkt på karbonmonoksidforgiftning, sier hun til nettstedet.

INNSAMLINGSAKSJON: En familievenn av Klebbs-familien (avbildet) har startet en GoFundMe-innsamlingsaksjon for at familien skal få råd til alle sykehus- og begravelsesutgiftene. Foto: GoFundMe
INNSAMLINGSAKSJON: En familievenn av Klebbs-familien (avbildet) har startet en GoFundMe-innsamlingsaksjon for at familien skal få råd til alle sykehus- og begravelsesutgiftene. Foto: GoFundMe

Sarah fikk mindre skader på hjertet, mens datteren Caroline ser ut til å ha kommet fra det hele uten varige mén.

Store utgifter

Venner av familien har startet en GoFundMe-innsamlingsaksjon for å samle inn penger til Klebs-familien.

«Den fysiske og følelsesmessige ødeleggelsen etter denne tragedien er forferdelig, for å ikke nevne de økonomiske forpliktelsene den medisinske omsorgen for Sarah og Caroline», skrives det på siden.