Frykter boligpris-fall i Oslo-området

Mange frykter at boligpristallene for august vil vise en nedgang i sentrale områder. Det har ikke skjedd siden målingene begynte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– For et år siden, da markedet var på det heteste, ville det vært lang kø i døra her, sier Daniel K. Siraj, konsernsjef i OBOS.

Siraj inspiserer en av leilighetene de har til salgs. Han konstaterer at boligmarkedet ikke er like hett som det har vært.

OBOS-nedgang

Fredag kom OBOS med sine augusttall. De viser at prisene utenfor Oslo steg noe. Men i Oslo falt prisene med 0,6 prosent.

– Vi har solgt boliger også i Oslo i august, men det var på et langt lavere nivå enn i fjor. Folk setter seg litt på gjerdet og gjør en vurdering av alternativene de har, sier Siraj.

Kan bli første fall

Boligpristallene for august kommer tirsdag. Mange frykter at Oslo-området får en prisnedgang, for første gang siden målingene begynte.

– August har alltid steget, så det er klart at dersom vi får det første fallet i august, så vil det nok bidra til å skape litt mer frykt, sier analytiker Mari O. Mamre i NyAnalyse.

Hos Privatmegleren tror de prisfallet vil fortsette ut året.

– Jeg tror nok vi vil se en prisnedgang også utover høsten og kanskje 3-4 prosent før vi når årsskiftet i år, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren.

Ingen krise

Men selv om prisfallet fortsetter, har de fleste som sitter med sentrale leiligheter en solid fortjeneste.

– Vi er ikke lenger tilbake nå enn november 2016 prismessig. Da snakket vi om at prisene var kjempehøye. Så det gjelder å ha litt is i magen og se det i et litt lengre perspektiv, så tror jeg dette kommer til å gå opp igjen om ikke altfor lenge, sier analytiker Mari O. Mamre.