TILBAKE: Ole Selnæs på pressekonferanse med fotballandslaget før kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE: Ole Selnæs på pressekonferanse med fotballandslaget før kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Hard Kamp om midtbaneplassene:

– Jeg har gjort det vanskelig for ham

TV 2s fotballekspert er klar på hvem han mener bør spille på Norges midtbane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Selnæs er tilgjengelig til spill for Norges igjen mot Tyskland etter å ha sonet fire kampers karantene for å ha skjelt ut dommeren etter 0-1-tapet for Aserbajdsjan. Et av det store spørsmålene før kampen i Stuttgart er om landslagssjef Lars Lagerbäck finner plass til trønderen.

I 2-0-seieren over Aserbajdsjan fredag startet Sander Berge og Stefan Johansen på de to sentrale midtbaneplassene.

– Jeg skal være forsiktig med å be om noe. Jeg kan bare levere for klubblag og på trening, og det har jeg gjort. Jeg har gjort det vanskelig for ham, sier Selnæs til TV 2 om valget Lagerbäck står overfor.

TV 2s fotballekspert er klar på hvilken duo svensken bør satse på.

– Endelig har Lars Lagerbäck et luksusproblem. Han kommer til å spille 4-4-2 uansett. Sander Berge skal spille og er strålende. Stefan Johansen har ikke overbevist og var lagets svakeste spiller mot Aserbajdsjan. Jeg håper Sælnæs snart er inne sammen med Berge, men mot Tyskland spiller Johansen og Berge, sa Jesper Mathisen lørdag.

– Skal ikke ha klippekort
Stefan Johansen er glad det er konkurranse om plassene.

– Det er bare bra at det er konkurranse. Det tyder på at vi har mange bra fotballspillere. Ole har gjort det bra i Frankrike og Sander det samme i Belgia. I tillegg har vi Anders Konradsen og Anders Trondsen i Rosenborg. Det holder oss alle på tå hev. Selv om du er kaptein, skal du ikke ha klippekort. Man må fortjene plassen på et lag, enten det er landslaget eller for klubben, sier landslagskapteinen og Fulham-spilleren til TV 2.

Johansen er imidlertid usikker mot Tyskland på grunn av en lyskeskade.

– Jeg sliter litt nå, for jeg har fått reaksjoner etter kampen mot Aserbajdsjan og derfor måtte jeg stå over treningen i dag. Vi får prøve å få til behandlingen og se hvordan det går. Det er lyskeproblemer jeg har hatt de to siste ukene og som er blitt verre og verre. Det medisinske apparatet skal vurdere det, sier han.

– Sjefen på midtbanen
Sander Berge var en av Norges beste i fredagens 2-0-seier.

– Man ønsker å spille hver kamp selvfølgelig, men tøffere konkurranse er alltid bra og viser at vi har en god bredde i laget. At Selnæs er klar igjen er bare bra, sa Genk-spilleren til NTB.

Jesper Mathisen har uttalt at Norges midtbane må bygges rundt Berge.

– Sander Berge er den store sjefen på Norges midtbane. Han er den Lagerbäck skal bygge laget sitt rundt, sa TV 2s fotballekspert etter kampen.

– Han spiller fotball som en 30-åring som har spilt på det høyeste nivået i veldig mange år. Han er så rutinert, rolig og får det til å se så himla enkelt ut at hvis han hadde møtt et bedre lag, så hadde han hevet spillet sitt til å matche det nivået, fortsatte den tidligere Start-spilleren.