FORBEREDER SEG PÅ ORKAN: Ingrid Widvey (32), Sophia Widvey (6) og Øystein Kalleland (42) bor på De amerikanske Jomfruøyer.
FORBEREDER SEG PÅ ORKAN: Ingrid Widvey (32), Sophia Widvey (6) og Øystein Kalleland (42) bor på De amerikanske Jomfruøyer. Foto: Privat

Norsk familie stålsetter seg for orkanen «Irma»

Ingrid Widvey (32) og familien bor på De amerikanske Jomfruøyer, hvor orkanen «Irma» er spådd å treffe med full kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Orkanen «Harvey» gjorde enorm skade i Texas, og minst 45 mennesker har mistet livet. Nå bygger en ny orkan seg opp i Atlanterhavet.

Orkanen «Irma» kan treffe USAs fastland i slutten av neste uke, men har først kurs mot Det karibiske hav.

Der ligger blant annet De amerikanske Jomfruøyer, hvor Ingrid Widvey (32) bor sammen med mannen Øystein Kalleland (42) og datteren Sophia Widvey (6).

– I den siste oppdateringen vi har fått er vi midt i skuddlinjen for orkanen. Det er veldig mange som drar av øya nå, sier Ingvild til TV 2 søndag.

Blir på øya

Familien har bodd på Jomfruøyene i tre år, og driver med utleie av feriehus. Mange av innbyggerne på øya som har bodd der lenger, vil huske orkanen Marilyn i 1995, som knuste hus til pinneved.

– Flere lokale husker tidligere orkaner og er redde for ødeleggelsene Irma kan gjøre. Alle forsikrer båtene sine, og forsikrer seg om at orkan-beskytterne virker. Stemningen er anspent, sier Ingrid.

Modeller av den nye orkanen viser at det er sannsynlig at den vil treffe svært nærme Jomfruøyene. Vindene er spådd å nå opp mot 160 kilometer i timen.

KARIBIEN: Her bor familien på De amerikanske Jomfruøyer. Foto: Privat
KARIBIEN: Her bor familien på De amerikanske Jomfruøyer. Foto: Privat

Det er spådd at orkanen vil treffe på onsdag. Ingrid hadde planer om å fly til Puerto Rico med datteren Sophia på tirsdag, mens mannen Øystein skulle bli igjen på øya.

Isteden kommer alle tre til å bli på øya under orkanen.

– Skolen stenger, og strømmen kommer garantert til å forsvinne. Mange her på øya bor i hytter med blikktak.

Alt er ryddet inn

Flyplassen blir også stengt. Ingvild sier folk på øya har tanket opp bilene sine, og at alle har hamstret mat og vann.

– Myndighetene har gitt ut varsel om at alle må følge med på været. Vi har ryddet inn alt som kan bli tatt av vinden, og kastet hagemøblene oppi bassenget, sier Ingrid.

Nå venter noen spennende dager for familien, hvor de etter hvert vil få vite hvor hardt orkanen vil treffe øya.