Landslagstrener Lars Lagerbäck. Fotballandslaget trener på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart søndag. Mandag spiller Norge VM-kvalifisering mot verdens beste landslag, Tyskland.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Landslagstrener Lars Lagerbäck. Fotballandslaget trener på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart søndag. Mandag spiller Norge VM-kvalifisering mot verdens beste landslag, Tyskland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dette mener Lagerbäck er tyskernes svakhet

– Veldig ofte har de åtte spillere foran ballen, sier Lagerbäck om det tyske superlaget.

– De har et godt lag. Per dags dato er det vanskelig å finne noen svakhetstegn, svarte Håvard Nordtveit etter å ta tatt seg lang betenkningstid på TV 2s spørsmål om tyskernes svakheter.

Men Norge-sjef Lars Lagerbäck mener han ser en mulig svakhet hos det tyske seiersmaskineriet.

– Veldig ofte har de åtte spillere foran ballen. Der finnes det en mulig svakhet om vi klarer å være gode i omstillingsfasen, kunne Lagerbäck legge til.

– Hva er det som taler for at vi kan få med oss poeng fra kampen?

– I de siste kampene har vi tatt små, men viktige steg. Det er vel ingen som forventer at vi skal ta poeng borte mot Tyskland. Vi kommer for å gjøre en god opptreden. Vi må ha lave skuldre og slippe oss løs. Vi skal spille på en fantastisk stadion mot et fantastisk lag. Da finner vi oss selv tilbake til da vi var barn og spilte på løkka, sier Nordtveit, som til daglig spiller for Bundesliga-klubben Hoffenheim.

Med seier mot Norge, vil tyskerne være klare for VM i Russland i 2018.

– Hvor mye tid og oppmerksomhet tror du Joachim Löw bruker på det norske laget?

– Han fokuserer nok like mye på oss som han ville gjort mot hvilken som helst annen motstander. Det er Tyskland og tyskere vi snakker om. De er dødsseriøse og slurver ikke i timen, sier Nordtveit.

– Positivt med konkurranse
Norge-kaptein Stefan Johansen måtte stå over søndagens trening grunnet skade, men det er likevel gode muligheter for at han kan spille mandagens kamp.

– Han har et lyskeproblem, men det er fullt mulig at han spiller i morgen, sier Lagerbäck om sin kaptein.

Det er uansett ikke sikkert om Fulham-spilleren får tillit fra start mot Tyskland. Ole Selnæs har vist svært fin form i Frankrike, og er igjen aktuell for en startplass.

– Det er positivt med konkurranse, sier Norge-sjefen om at Selnæs igjen kan spille kvalikkamper etter sin lange karantene.

Svensken avviste at Stefan Johansens kapteinsrolle spiller inn i laguttaket.

– Nei, det er ikke noe jeg tenker på, sier Lagerbäck om kapteinsrollen.

Norge-sjefen fortalte også om hvilke taktiske grep han vurderer inn mot mandagens kamp.

– Man vurderer alltid ulike muligheter. Jeg har ikke alltid vært en 4-4-2-mann. Det blir ofte nesten 4-5-1 når man møter veldig gode lag. Så handler det også om spillertyper. Man velger gjerne en litt annen spisstype i en slik kamp.