Chelsea vurderer å saksøke Diego Costa for omtrent 500 millioner kroner hvis han fortsatt nekter å returnere til klubben. Det skriver den britiske avisen Daily Express.

Nylig ble det kjent at urokråken er en del av Chelseas registrerte Premier League-stall, men det er svært uvisst om den brasiliansk-fødte spissen vil returnere til London.

Ifølge Express vil klubben anklage sin egen stjernespiller for kontraktsbrudd. Hans ukelønn skal være på omtrent 1.8 millioner kroner.

En deadline day-overgang til gamleklubben Atlético Madrid var noe mange spekulerte i, men det skjedde aldri. Grunnet den spanske klubbens overgangsnekt kunne spissen uansett ikke ha spilt kamper før i januar.

Chelsea insisterer på at han nå må returnere til England og opprettholde sine forpliktelser, men 28-åringen oppholder seg fortsatt i Brasil. Dersom partene ikke kommer til enighet, kan en rettssak bli eneste løsning.

– De ønsker at jeg skal trene med reservene. Jeg får ikke tilgang til garderoben førstelagsspillerne bruker, og jeg får heller ikke ha kontakt med dem. Jeg er ingen kriminell. Det er ikke rettferdig å behandle meg på den måten, hevdet Costa i et intervju med Daily Mail i august.

Selv har også Costa truet med rettslige skritt og sagt han er villig til å tilbringe ett år i Brasil for at returen til Atlético skal gå i orden. Costa sier han fremdeles har den mye omtalte tekstmeldingen fra Antonio Conte, men klubben har tidligere avvist at spissen ble presset ut av klubben via en tekstmelding. Klubben hevder at Costa og hans representanter allerede i januar ble fortalt at han måtte finne seg en ny klubb etter sesongen.

Det har også versert rykter om at flere tyrkiske klubber har vært interessert i å låne spissen. Det kan fortsatt skje ettersom det tyrkiske overgangsvinduet ikke stenger før 8. september.

Diego Costa kom til Chelsea i 2014 og står med 59 mål på 120 kamper for klubben. Spissen har opprinnelig to sesonger igjen av sin Chelsea-kontrakt.