Isco-dobbel da Spania herjet med Italia

Isco signerte seg for to scoringer da Spania tok et stort steg mot neste års VM i Russland.

Se Iscos drømmescoring i Sportsnyhetene øverst!

Spania - Italia 3-0

Begge lagene sto på 16 poeng og var ubeseiret før kveldens kamp på Santiago Bernabéu.

Det første møtet mellom de to lagene endte 1-1, og kveldens kamp var på forhånd ansett som en aldri så liten gruppefinale.

Spania startet uten en ren spiss på banen, noe som betydde at Chelsea-spissen Alvaro Morata måtte finne seg i å starte på benken.

Selv uten en spiss på banen fløy hjemmelaget ut av startblokkene, og etter 12 minutter ble Real Madrids nye stjerneskudd, Marco Asensio, lagt i bakken av Leonardo Bonucci like utenfor Italias sekstenmeter.

Spania ropte på straffe og rødt kort, men i stedet endte det med gult kort til Milan-stopperen og en nydelig frisparkscoring signert Isco.

Fra drøye tjue meters hold skrudde han ballen i krysset bak en sprellende Gianluigi Buffon.

Spania fortsatte å styre kampen og etter 40 minutter kom 2-0. Og igjen var det Real Madrids lille tekniker, Isco, som sto bak. Midtbanespilleren fikk tid og rom utenfor sekstenmeteren til Italia og lot seg ikke be to ganger. 25-åringen doblet ledelsen med en flott markkryper nede i Buffons venstre hjørne.

Morata med godt innhopp

I andre omgang var Italia bedre med uten at de skapte de helt store farlighetene.

Alvaro Morata kom inn etter 72 minutter og brukte kun fem minutter på å markere seg. Sergio Ramos kom på et sugende løp og fant Morata helt alene på bakerste stolpe med et innlegg langs bakken. Fra fem meters hold hadde Chelseas nye stjernespiss små problemer med å sette inn 3-0 bak en fortvilet Buffon i Italia-buret.

Etter 89 minutter gikk kampens store spiller Isco ut, til øredøvende jubel fra hjemmefansen. Dermed var det duket for et comeback på landslaget for veteranen David Villa, som ikke hadde spilt landkamp siden Spania røk ut av VM i 2014. 35-åringen, som til daglig spiller i amerikanske New York City, kom inn til sin landskamp nummer 98.

Flere mål ble det ikke til tross for at Morata var svært livlig på topp i sluttminuttene.

Med tre kamper igjen å spille av VM-kvalifiseringen er Spania nå storfavoritt til å vinne gruppen.