SVARER KRITIKERNE: Mesut Özil mener han har blitt urettferdig behandlet.
SVARER KRITIKERNE: Mesut Özil mener han har blitt urettferdig behandlet. Foto: Rui Vieira
Premier League

Irritert Özil langer ut mot kritikerne: – Begynn å oppføre dere!

Arsenals Mesut Özil svarer kritikerne i et langt innlegg på Instagram.

Mesut Özil har fått mye kritikk for spillet sitt den siste tiden. I et følelsesladd innlegg på Instagram slår han tilbake mot kritikerne og erklærer sin kjærlighet til klubben.

Arsenals midtbanejuvel er for tiden på landslagsoppdrag for Tyskland, og er en del av mannskapet som møter Norge på mandag.

Han hevder at alle i Tysklands landslagstropp spør ham om hva som skjer i Arsenal.

– Dårligste laget på tiår

– De siste dagene har mine tyske lagkamerater spurt meg om hva som foregår i Arsenal for tiden. De hevder å ha lest om den pågående krisen gjennom media, hvor eksperter sier at dette kan være det dårligste laget på år, til og med tiår, skriver Arsenal-spilleren på Instagram.

Den tyske landslagsspilleren fortsetter med å beskrive hvordan Wenger tok imot ham da han kom til klubben, før han forteller om hvor tøff han fant ligaen i starten.

4 years ago I signed for @Arsenal. Swipe to read my thoughts on the journey so far ...

Et innlegg delt av Mesut Özil (@m10_official)

Özil forsvarer også klubben mot påstander om at de ikke har hatt suksess de siste årene, samtidig som han innrømmer at det er skuffende at de ikke var involvert i tittelracet sist sesong.

Svarer på kritikken

– Personlig har jeg måttet tåle mye kritikk i løpet av min tid i London. «For dyr, for grådig, dårlig kroppspråk, og manglende kampvilje» – dette er hva folk har sagt om meg, fortsetter Özil.

Tidligere Arsenal-stjerner som Paul Merson, Ian Wright, Martin Keown og Thierry Henry jobber alle som eksperter for forskjellige britiske tv-kanaler, og de har alle vært svært kritiske til sin tidligere klubbs prestasjoner den siste tiden. Det har ikke gått Mesut Özil hus forbi.

– Noen av disse kommentarene kommer fra personer som ikke kjenner meg, fra tidligere spillere – både med og uten suksess bak seg i denne klubben. Selv om kritikk er noe som alle spillere må takle, forventer jeg likevel at legender oppfører seg som legender.

– Mitt råd til disse tidligere Gunners-spillerne er: Slutt å prate og begynn å støtte laget!

TV 2s egen Premier League-ekspert Brede Hangeland har også skrevet om Arsenals svake prestasjoner, og i et nylig blogginnlegg satt han store spørsmålstegn ved Özils prestasjon i tapet mot Liverpool.

– Hvordan kan Özil slippe unna med å lunte rundt uten vilje eller evne til returløp? skrev blant annet Hangeland i innlegget som du kan lese her.

– Vet ikke hvor jeg spiller neste år

Mesut Özil er i likhet med Alexis Sanchez inne i sitt siste kontraktsår med Arsenal, og manager Arsène Wenger innrømmer at spillerne kan komme til å forlate klubben.

– Enten klarer vi å finne en løsning i løpet av sesongen slik at vi får forlenget kontraktene eller så vil de forlate klubben gratis ved sesongslutt, sier Wenger i et intervju med BeIN Sports.

Özil gjør ingenting for å avkrefte ryktene i sitt innlegg:

– Jeg ser frem til min femte sesong i Arsenal, selv om jeg ikke vet hvor karrieren min vil fortsette etter dette året. Jeg er glad for muligheten til å ikle meg drakten deres, avslutter 28-åringen i en appell til fansen.