Hyllet med eget sykkelritt og kulturpris: – Det er en stor ære

400 sambygdinger møtte opp i Vikersund for å hylle Johan Kaggestad (73).

I strålende sol møtte store og små opp til Johan Kaggestads eget sykkelritt i hjembygda.

Den tidligere kultursjefen i Modum kommune, og nåværende sykkelkommentator i TV 2, satte meget stor pris på oppmøtet og takknemligheten moingene viste.

– Det var noen gærninger i bygda som fant på dette. Så var jeg med på et par møter, og vi trodde kanskje at vi skulle få 100-150 stykker som møtte opp. Så ble det 400, så det er jo overveldende, sa en smilende Kaggestad til TV 2.

Som tidligere kultursjef har han selv delt ut mange kulturpriser, til personer som har bidratt til å sette Modum på kartet og forbedre kulturtilbudet for lokalbefolkningen.

Dermed var det en rørt Kaggestad som selv mottok kulturprisen for 2017.

– Det er en stor ære. Dette er en ganske nøktern kommune, men det er en voldsom dugnadsånd. Vi arrangerer mye her. Det er et allsidig kulturliv med ungdomsarbeid, forebyggende helsearbeid, konserter og idrettsarrangementer. Så det er en bra kommune å bo i, understreker han.

Som en sterk representant for bygda ønsker ikke Kaggestad å trekke frem seg selv - men lagånden.

– Først og fremst er det gøy å være med. Det er det jeg syns er moro, og det er jo det samme med kommenteringen i TV 2 også, det er jo kjempegøy fordi vi er så mange som får det til. Så det er det å være en del av et godt lag. Det er jo ofte en floskel, men for meg er det ikke det. Jeg har bodd i denne bygda i snart 40 år, og den gir meg noe hver dag, avsluttet en beveget og glad 73-åring.