Majka med overlegen soloseier da Froome forsvarte trøyen

Ingen kunne gjøre noe med Rafal Majka på den 14. etappen av årets Vuelta a Espana. Chris Froome leder fremdeles rittet med nærmere minuttet.

Se Vueltaen hver dag på TV 2 Sportskanalen og Sumo.

Polske Rafal Majka veltet ut av årets Tour de France og har hatt slitt med sykdom til nå i Vueltaen. Men på dagens fjelletappe våknet den klatresterke BORA-hansgrohe-rytteren.

Majka støtet fra et større brudd og gikk solo i det siste fjellet. Favorittene nærmet seg, men klarte ikke å hente inn den råsterke polakken som kunne juble for en flott etappeseier.

Se den spennende avslutningen på etappen i videovinduet over!

Bak Majka støtet favorittene på hverandre om kapp de siste kilometerne. Vincenzo Nibali lå 59 sekunder bak sammenlagtleder Chris Froome før etappen og snaue tre kilometer fra toppen klinket han til med Alberto Contador på hjul.

De to opparbeidet seg kjapt en god luke, men Froome satt seg til slutt i front og kjørte dem inn. Dermed var det ingen av de argeste konkurrentene som klarte å true Froome på dagens etappe, til tross for at Nibali snek til seg fire bonussekunder da han slo briten i spurten. Dermed ligger italieneren 55 sekunder bak Froome når rittet snart går inn i sin siste uke.

Eiking i VM-form

Odd Christian Eiking viste gryende VM-form på den knallharde fjelletappen. Askøyværingen satt flott med i favorittgruppen da de gikk inn i det siste stigningen, rundt 14 kilometer fra mål.

FDJ-rytteren bet seg fast i halen på feltet lenge, men måtte slippe da farten i feltet ble skrudd opp snaue syv kilometer før mål.