Jonas Gahr støre:

Derfor vil han ikke trekke seg om han taper valget

Taper Arbeiderpartiet valget og Jonas Gahr Støre ikke bli statsminister, kommer han ikke til å trekke seg som partileder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I programmet "Bak rattet" har både statsminister Erna Solberg, fiansminister Siv Jensen og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum forsøkt seg som sjåfør. Denne gangen var det Ap-leder Jonas Gahr Støre sin tur.

– Jeg kan bli litt utålmodig i trafikken, innrømmer Støre.

Men selv om han kan bli irritert på andre bilister, har han lovet seg selv å ikke kjefte etter at han ble en offentlig person. Dét kan være frustrerende, forteller Ap-lederen.

– Jeg kan liksom aldri tute og si "kom igjen da!".

Gir seg ikke som partileder

Arbeiderpartiet har falt på en rekke målinger, og selv om de har gått noe fram på TV 2 sine siste målinger, er de likevel langt under 30 prosent.

– Hvis du taper valget og ikke blir statsminister. Kan du fortsette som partileder da?

– Det kan jeg. Hvis vi kommer dit, så skal jeg håndtere det. Og får jeg da spørsmålet om jeg skal fortsette, er svaret ja.

– Uansett?

– Uansett. Det er ikke noe mer å utdype en gang, sånn er det.

Sa nei til å bli generalsekretær i NATO

Ap-lederen forteller at han aldri har vært misunnelig på sin tidligere partileder Jens Stoltenberg for hans jobb som generalsekretær i NATO. I 2009 var det flere som spekulerte i om Jonas Gahr Støre var kandidat til å bli ny generalsekretær i NATO.

– Jeg ble spurt av noen land om jeg ville være kandidat, hvor jeg sa at det var uaktuelt for meg.

Ap-lederen vil ikke røpe hvilke land det var som ønsket ham som generalsekretær.

– Det var sentrale land, men jeg sa det veldig ærlig "jeg vil være med å vinne valget i Norge". Dessuten med familie og alt så er det ikke aktuelt å bo et annet sted, forteller Støre.

Se hele «Bak rattet» i videovinduet øverst!