DRAPSSIKTET: Peter Madsen (46) er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall (30).
DRAPSSIKTET: Peter Madsen (46) er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall (30). Foto: Reuters / Scanpix Denmark / Kim Walls bror

Ubåt-Madsen ble filmet bare timer før turen med Kim Wall

Oppdagelsen av videoen kan bli en viktig brikke i etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ubåt-eier Peter Madsen (46) er fengslet, siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall.

Madsen og Wall reiste ut på sjøen sammen den 10. august, i ubåten som Madsen har bygget selv. Ubåten sank, og Madsen returnerte alene.

Wall ble meldt savnet, og 21. august ble journalistens torso funnet i vannkanten. Torso er en kropp uten hode, armer og ben.

Filmet av australsk TV-team

Det er nå kommet nye opplysninger i drapsetterforskningen. Ubåt-kaptein Madsen ble nemlig filmet bare timer før han reiste av gårde med Wall, skriver danske BT.

Det var et australsk TV-team som filmet Madsen ved hans romlaboratorium på Refshaleløen i Danmark.

Politiet skal gjennomgå råmaterialet for å kartlegge den eksentriske oppfinnerens oppførsel i tiden før han reiste på sjøen med Wall.

Dette kan vise seg å være en avgjørende brikke i å finne ut hva Madsen foretok seg før den skjebnesvangre turen.

– Svært interessant

I videoen blir 46-åringen intervjuet. Ifølge BTs opplysninger er det snakk om et australsk TV-team med den australske filmregissøren Emma Sullivan i spissen.

Politiet har vært i kontakt med Emma Sullivan, som skal avhøres. Det er ikke rettet noen mistanke mot regissøren eller filmselskapet.

Drapssjef ved Københavns Politi, Jens Møller, bekrefter at de er kjent med videoen, og at den er svært interessant for etterforskningen.

– Det er klart at videomateriale er interessant for oss. Det viktigste for oss på dette tidspunktet er å kartlegge ferden deres, uansett om det er ved hjelp av vitner eller videoopptak, sier Møller til den danske avisen.