Oslo  20161229.
Sosiale medier: Messenger, Twitter, Instagram, Facebook og Snapchat.
Apper på iPhone
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20161229. Sosiale medier: Messenger, Twitter, Instagram, Facebook og Snapchat. Apper på iPhone Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Instagram hacket: Private eposter og telefonnummer selges på nett

Hackerne hevder å ha personlig informasjon tilhørende seks millioner Instagram-kontoer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uka opplyste Instagram sine brukere om en sikkerhetsfeil som kunne gi hackere tilgang til deres private informasjon.

Før feilen ble fikset, har imidlertid hackere klart å få tilgang til flere brukeres private epost-konto og telefonnummer, skriver CNN.

Denne informasjonen skal ifølge nettstedet være til salgs for 10 dollar, altså rundt 80 norske kroner, i en egen database på det mørke nettet.

Sendte CNN liste

Hackerne hevder å ha tilgang til den personlige informasjonen til over seks millioner Instagram-kontoer.

Personen som står bak databasen sier til CNN at han hørte om sikkerhetsfeilen på et privat chatrom og gikk inn i den private dataen 25. august.

Denne personen skal også ha sendt nettstedet en liste med 1000 Instagram-kontoer med tilhørende personlig data han hevder å ha hacket. CNN Tech har fått bekreftet at noen av epostene er i bruk av eksisterende Instagram-kontoer.

Facebook, som eier Instagram, ville ikke kommentere saken overfor nettstedet fredag.

Vær oppmerksom

Instagrams tekniske sjef, Mike Krieger skriver i et innlegg at sikkerhetsfeilen ble fikset raskt og at de har kontakt med politiet angående feilen.

– Vi kan ikke vite hvilke kontoer som kan ha blitt utsatt, men vi tror det er en liten prosentandel av kontoene, skriver han.

Han ber alle som har en Instagram-konto om å være oppmerksomme på mistenkelig aktivitet, som for eksempel ukjente anrop, tekstmeldinger og eposter.