– Lagerbäck må bygge laget rundt ham

TV 2s fotballekspert mener Sander Berge er Norges nye midtbanesjef, og at kapteinens plass er i fare.

Norge-Aserbajdsjan 2-0

Se sammendrag i Sportsnyhetene.

Joshua King stjal overskriftene, men det var også flere andre som leverte gode prestasjoner for Norge i seieren mot Aserbajdsjan.

King fikk en åtter på Jesper Mathisens spillerbørs etter kampen, og fikk tettest følge av Jørgen Skjelvik (7) og Sander Berge (7).

Førstnevnte ble uoppfordret roset av landslagssjef Lars Lagerbäck etter kampen.

– Forsvaret så veldig bra ut. Vi slapp til veldig lite og må være fornøyd med det. Om jeg får nevne noen så synes jeg Jørgen gjorde en prikkfri match. Han fikk også bruk for spisskompetansen sin, hurtigheten, noen ganger, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

– Den store sjefen

Men det er sistnevnte Mathisen tror får størst betydning for Norges fotballfremtid.

– Sander Berge er den store sjefen på Norges midtbane. Han er den Lagerbäck skal bygge laget sitt rundt, sa TV 2s fotballekspert etter kampen.

– Han spiller fotball som en 30-åring som har spilt på det høyeste nivået i veldig mange år. Han er så rutinert, rolig og får det til å se så himla enkelt ut at hvis han hadde møtt et bedre lag, så hadde han hevet spillet sitt til å matche det nivået.

Genk-spilleren holder imidlertid beina godt plantet på jorden.

– Det var en solid gjennomkjøring i takt med laget. Vi leverer godt fra start til slutt og vinner kontrollert 2-0, sier Berge.

– Lett å holde fokus

Det forklarer også hvordan unggutten har holdt fokuset, mens ryktene om en overgang til Sevilla verdt over 100 milioner kroner har svirret.

– Det er viktig å ha fokus der det er nødvendig. Som 19-åring å bli tatt ut på landslaget, så føler jeg ikke at det er vanskelig å holde fokus. For å være best mulig forberedt til kamper og treninger må man være tilstede her, sier Berge til TV 2.

Også landslagssjefen hadde noen gode ord å ytre om 19-åringen.

– Sander gjorde seg definitivt ikke bort, det gjorde ingen i dag. Han er en utrolig moden spiller med et veldig høyt laveaste nivå, sa Lagerbäck.

Mister kapteinen plassen?

Berge spilte ved siden av landslagskaptein Stefan Johansen sentralt på midtbanen. Makkerens gode prestasjon gjør at det er plassen til kapteinen som er truet, og ikke hans, når Norge skal opp mot Tyskland borte.

– Det blir interessant å se. Da er Ole Selnæs tilbake fra sin lange karantene. Vil Stefan Johansens plass være truet, eller kommer kapteinen til fortsatt å få spille, undrer Jesper Mathisen på.

Selv mener hovedpersonen at han og Stefan Johansen er i ferd med å lære hverandre å kjenne, etter at de får flere samlingsdøgn og minutter på banen sammen.

– Jeg og Stefan sentralt blir en mer dynamisk og bedre balansert midtbane. Vi lærer hverandre bedre å kjenne, sier Sande Berge.