ETTEFORSKES: PSGs kjøp av Neymar.
ETTEFORSKES: PSGs kjøp av Neymar. Foto: Michel Euler

UEFA etterforsker PSGs milliard-overganger

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bekrefter at de etterforsker Paris St. Germain for brudd på Financial Fair Play-reglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG betalte Neymar 2,2 milliarder kroner, og brasilianeren kjøpte seg selv fri fra kontrakten med Barcelona.

Like før overgangsvinduet hentet klubben stjerneskuddet Kylian Mbappé på lån, men har forpliktet seg til å betale Monaco 1,6 milliarder kroner i overgangssum neste sommer.

Slik håpet Paris St. Germain at klubben kunne omgå UEFAs mye omtalte Financial Fair Play (FFP)-regler.

Men nå bekrefter UEFA at klubben har startet en offisiell undersøkelse av milliardovergangene.

Bekrefter etterforskning
PSG etterforskes for brudd på FFP-reglene.

– UEFA har startet en formell etterforskning av PSG i forbindelse med vår overvåkning av at Financial Fair Play (FFP)-reglene overholdes, heter det i en pressemelding fra UEFA.

– Etterforskningen vil fokusere på om reglene er overholdt i forbindelse med klubbens nylige overgangsaktivitet. Etterforskningen vil fokusere på kravet om at klubber ikke bruker mer penger enn de tjener, spesielt med tanke på aktiviteten på overgangsmarkedet den siste tiden, skriver UEFA, skriver de blant annet videre.

UEFA varsler at de vil ta seg god tid med etterforskningen.

– I løpet av de kommende månedene vil etterforskningskomitéen i UEFA FFP-kontrollkomité møtes for evaluere alle sider av denne saken. Financial Fair Play er en avgjørende styringsmekanisme som tar sikte på å sikre den økonomiske bærekraften til europeisk klubbfotball. UEFA vil ikke gi noen ytterligere kommentarer mens undersøkelsen pågår, fastslår UEFA.

UEFA-sjefen varslet straff
PSG fortsatte forøvrig kjøpefesten like før overgangsvinduet stengte torsdag kveld. Den megarike klubben hentet Monacos stjerneskudd Kylian Mbappé på lån i én sesong for å omgå FFP-reglene. De har samtidig forpliktet seg til å kjøpe 18-åringen for 1,6 milliarder kroner neste sommer.

– Vi vil prøve å gi klubbene råd angående FFP, men om de ikke følger dem vil vi straffe dem, og vi vil straffe dem skikkelig, sa UEFA-president Aleksander Ceferin før helgen.

PSG ble straffet for brudd på reglene i 2014 etter at en sponsoravtale ble anslått til å være kunstig høyt verdsatt.

Straffen var bøter, og færre spillere tilgjengelig til Champions League-kamper.

– Jeg tror klubber bryr seg lite om FFP på grunn av at sanksjonene har vært så milde, sier Starts nye sportslige leder, Tor Kristian Karlsen, som selv har vært sportsdirektør i Monaco.

– De signalene som PSG har fått til nå viser at de ikke står i fare for å få noe poengtrekk eller slikt. Dermed tror jeg de bryr seg lite, sier Karlsen.