Det er kanskje ikke så rart at denne Volvoen tiltrekker seg en god porsjon oppmerksomhet. Den tidligere UP-bilen lever nå et kjendisliv og kan sees på diverse Gatebil-treff og som medvirkende i filmsuksessen Børning 2.
Det er kanskje ikke så rart at denne Volvoen tiltrekker seg en god porsjon oppmerksomhet. Den tidligere UP-bilen lever nå et kjendisliv og kan sees på diverse Gatebil-treff og som medvirkende i filmsuksessen Børning 2.

Volvoen til Per har stoppet mange fartssyndere

Men nå har bilen en helt annen funksjon.

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Volvo er en av bilene som har vært i lang og trofast tjeneste for politiet. I mange tiår har ulike Volvoer blant annet sørget for å hanke inn fartssyndere langs norske veier.

En av de mest vanlige å se på veiene, var første- og andre generasjon av stasjonsvogna V70. Disse patruljerte for UP i flere tiår. Det er mange som har fått hjertet i halsen når en slik har slått på blålysene...

Slik var det også med bilen til Per Backe, fra Lørenskog.

Men Volvo-SUV-en var ikke død

Spesialmodell

Akkurat denne bilen har faktisk tjenestegjort i åtte år på Vestlandet, i perioden fra 2005 til 2013.

I løpet av den tiden har den garantert hanket inn en god slump penger til den norske statskassen.

Bilen er bygget på Special Vehicles-avdelingen til Volvo i Gøteborg. Den har blant annet større bremser, forsterket understell og optimalisert motor.

Volvos nye stasjonsvogn: 5 ting du bør vite

Gjort mye

Per har hatt bilen siden 2014. Dagens eier er ingen hvem som helst. 42-åringen har nemlig et helt spesielt forhold til Volvo. Han var med å starte Volvo Car Club Norway, og har vært aktiv i Gatebil-miljøet siden 2006.

I dag er han blant annet engasjert i banesikkerhet.

– Jeg har gjort mye med bilen siden jeg fikk den. Alt fra å bytte understell til et som er justerbart, og til å få på plass skinninteriør, forteller han.

Denne Volvoen har gått 900 mil – på 36 år!

Det har blitt mange fine turer for eieren av denne bilen.
Det har blitt mange fine turer for eieren av denne bilen.

Børning 2

Om du synes bilen virker kjent, er det kanskje fordi du har sett filmen Børning 2.

– At den fikk være politibil der var stas. Ellers har jeg hatt mange fine turer med den på kryss og tvers rundt om i landet. Det er en driftssikker og fin bruksbil, som også vekker mye oppmerksomhet, forteller eieren fornøyd.

Hvilke framtidsplaner det er for den gamle UP-bilen er litt usikkert.

– Jeg har mange ideer, så får vi se hva som blir realisert.

Under kan du lese mer om både bilen og eieren:

Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen

Bilen:

Merke, modell: 2005 Volvo V70 2.0T Police Edition

Hvor lenge har du eid den? Februar 2014.

Hva har du gjort med den? Veldig mye! Da dette er en avgått UP-bil er den litt annerledes enn vanlig V70, og så var den helt strippet da jeg kjøpte den.

Byttet ut det forsterkede politiunderstellet med et som er justerbart, slik at bilen kommer nærmere bakken. Stoffseter og dørtrekk er erstattet med et pent brukt skinninteriør fra en XC70. Alt av dekor er gjort selv, fra idè til montering. Samme med varslingslysene. Også gjort mye småting, samt byttet slitedeler ved behov.

Liker best med bilen: Utseendet, veldig god å kjøre, fin motor og pålitelig bruksbil. Moro med responsen og oppmerksomheten bilen får. Veldig nyttig til sitt bruk.

Før var det enkelt – nå kan det være komplisert og dyrt

Liker minst med bilen: At den begynner å dra på årene, og den kunne gjerne vært sprekere og med manuell gir. Det kan man så klart gjøre noe med.

Beste opplevelse med bilen: Vanskelig å trekke ut èn, men at den fikk være politibil i filmen Børning 2 var veldig stas. Ellers er lange turer på kryss og tvers av Norge vært veldig fine opplevelser!

Framtidsplaner for bilen: Vedlikeholde og holde den i orden. Jeg har mange ideer og tanker om hva som kan gjøres, men tiden vil vise om det skjer noe mer.

Drømmebil: S60/V60 Polestar, de første utgavene med rekkesekseren. Ellers står jo så klart både AMG-, M- og RS-modeller høyt i kurs.

Annet: Bilen har gått som UP620 på Nordvestlandet, fra 2005 til 2013. Bygget hos Volvo Special Vehicles i Gøteborg. Politimodellen har blant annet kraftigere bremser (fra XC90 på denne), kraftigere understell, annet motoroppsett som gjør den noe sprekere.

Den har blitt helt ny – og billigere

Fra 2005 til 2013 var dette en bil du helst ville slippe å bli vinket inn av. Den har fortsatt lys på taket og
Fra 2005 til 2013 var dette en bil du helst ville slippe å bli vinket inn av. Den har fortsatt lys på taket og "uniform", men bruker ikke lenger til å stoppe fartssyndere.

Eieren:

Navn: Per Backe

Alder: 42

Bosted: Lørenskog

Litt om meg selv: Vært aktiv i Gatebil siden 2006, drevet med banesikkerhet siden 2010. Volvoentusiast, var med å starte Volvo Car Club Norway, satt også som styreleder en periode. Nylig tatt førerkort på lastebil/henger og kjører lastebil hos Killingmo Freseservice.

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: Golf med "rumpe" - dette er en litt glemt ungdomsbil

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Per om? Bruk kommentarfeltet under!

Det er litt mer
Det er litt mer "greier" på midtkonsollen her enn det du finner i en vanlig V70.

Her får du stor stasjonsvogn for lite penger