FREMSTÅR SOM HENRETTELSE: Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn Petchngam ble drept i Kirkenes. Foto: Privat
FREMSTÅR SOM HENRETTELSE: Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn Petchngam ble drept i Kirkenes. Foto: Privat

Mann (60) kjent skyldig i dobbeltdrap i Kirkenes

Bengt Ronald Hansen, som sto tiltalt for å ha drept sin thailandske kone og stesønn i Kirkenes i august i fjor, er kjent skyldig av juryen i ankesaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ankesaken startet i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø tirsdag. Juryen kjente fredag mannen skyldig, melder NRK.

60-åringen sto tiltalt for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn, Petchngam Songngam, kalt Belt. De to ble skutt og drept på kloss hold med hagle natt til 29. august i fjor i familiens hjem i Kirkenes.

I Øst-Finnmark tingrett ble mannen dømt til 21 års fengsel for drapene. Han anket på stedet.

Han erkjente ikke straffskyld etter tiltalen da ankesaken startet torsdag.

– Erklært ansvar

Hansen har innrømmet at det må ha vært han som begikk drapene, men han har forklart at det må ha svartnet for ham og at han ikke husker hvordan skuddene falt.

Mannens forsvarer, advokat Stein Rønning, sa da til NTB at hans klient har konkludert med at det kun var de tre til stede i leiligheten.

– Ut fra faktum slik han har blitt presentert for det, så har han erklært ansvar for å ha tatt livet av sin kone og stesønn, sa Rønning.

60-åringen har forklart at han gikk ned i boden og hentet hagla i den hensikt å skremme kona. I retten tirsdag sa han at han ikke skjønner hvorfor han ladet våpenet.

– Rene henrettelser

Dommerne i tingretten festet ikke lit til mannens forklaring om at han bare ville skremme henne ved hjelp av hagla.

– Drapene må betegnes som rene henrettelser, da de to befant seg på et rom uten fluktmuligheter og tiltalte skjøt dem begge i hodet med en hagle, heter det i tingrettens dom.

Både skyldspørsmålet og straffeutmålingen er til behandling i lagmannsretten.

Mannen ble selv alvorlig skadd etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv med hagla.