Nå kan du betale med bilnøkkelen

Franske DS er først ute med smart løsning. Se video:

Bilene blir stadig smartere, samtidig som de får mer og mer utstyr.

Ett eksempel på det: Det nye systemet franske DS nå lanserer i modellen 3 Connected Chic. Her kan du rett og slett bruke bilnøkkelen til å betale med.

DS har utviklet dette sammen med betalingsløsningen bPay, i Storbritannia. Rent praktisk kjenner vi igjen dette fra betalingskort der det er tilstrekkelig å holde kortet inntil en betalingsterminal. Slik skal også DS-nøkkelen fungere.

Stille før stormen

Denne er koblet opp mot eierens betalingskort og i starten er bruken begrenset oppad til 30 pund, eller rundt 300 kroner per dag. Dette for å minimere eventuelt misbruk av betalingsløsningen.

En egen app gjør at man har full oversikt på bruken av nøkkelen hele tiden. Naturligvis gjør det også at man kan sperre muligheten til å bruke den, hvis nøkkelen for eksempel skulle bli borte eller stjålet.

Du kan se video av hvordan det hele fungerer øverst i denne saken.

Connected Chic er en spesialutgave av DS sin kompakte modell 3.
Connected Chic er en spesialutgave av DS sin kompakte modell 3.

Les mer: Her er et nytt bilmerke i Norge

Betaler for drivstoffet

Hos DS er det ellers litt stille før stormen, det nærmer seg en solid modelloffensiv fra dem. Dette startet først som et rent undermerke av Citroën, men nå står DS på egne bein. Den langsiktige strategien er å gjøre dem til premiummerket i PSA-konsernet, som også inneholder Peugeot, Citroën og nyinnkjøpte Opel.

Det at stadig flere biler er koblet opp mot internett, åpner svært mange nye løsninger. Jaguar har for eksempel noe lignende på gang i sin kommende og kompakte SUV E-Pace. Der skal du via infotainmentsystemet kunne koble bilen opp mot bensinstasjonene til Shell, og automatisk betale for drivstoff etter at du har tanket bilen.

Sjekk videoen: Her havner E-Pace i Guinness Rekordbok

Digital nøkkel

Et annet eksempel: Volvos løsning med en digital nøkkel. Deres In-Car Delivery-system går ut på at du ikke lenger trenger å hente det du bestiller på et postkontor, en butikk – eller at du må være hjemme et bestemt tidspunkt for å motta en levering. I stedet kan du få varene levert direkte i bagasjerommet på bilen.

Volvo samarbeider med nettbutikken marked.no. Det praktiske er gjort mulig ved at de får tilgang til en engangs-digitalnøkkel for å åpne bilen. Leverandøren bruker GPS til å finne bilen, uansett om du har parkert den på jobb, utenfor et møte eller ved barnehagen. Så får eieren en SMS når varene er levert.

LES OGSÅ: Så lett finner du ut om bilen din er miljøversting

Varene levert rett i bagasjerommet, det er mulig med Volvos nye digitale nøkkel.
Varene levert rett i bagasjerommet, det er mulig med Volvos nye digitale nøkkel.