Søster Leopolda er den syklende nonnen:

– Jeg ble litt redd da speedometeret viste 67 km/t

Mannen som filmet søster Leopolda trodde ikke sine egne øyne. Her forteller hun hvorfor hun liker å sykle så fort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den katolske nonnen, søster Leopolda har blitt en viralstjerne etter at en spansk mann filmet henne syklende i vill fart langs en landevei.

Se videoen øverst!

Liker å bli gjenkjent

De som kjenner henne sier hun er en vulkan av energi som aldri tar slutt. Selv synes hun det er gøy å bli gjenkjent på gaten.

– En mann stoppet meg og spurte om jeg var nonnen i Youtube-videoen. Jeg bare smilte tilbake til ham, sier søster Leopolda til den polske TV-kanalen TVN.

Hun tilhører søsterordenen Sisters of Saint Elizabeth i Poznan sammen med søster Cyryla. De er begge fra Polen, og har vært på sykkelferier sammen fire år på rad.

Søser Leopolda og søster Cyryla fra polen sykler ca 1000 kilometer hver ferie, forteller de til den polske TV-kanalen TVN
Søser Leopolda og søster Cyryla fra polen sykler ca 1000 kilometer hver ferie, forteller de til den polske TV-kanalen TVN

– Blir litt redd

– Jeg hadde alltid dårlige karakterer i naturfag, men jeg vet at jeg får mer fart når det er mindre luftmotstand, så jeg bare lener meg ned, smiler Leopolda.

Hun liker å sykle. Hun sykler overalt, og elsker å få høy fart på hjulene.

– En gang viste speedometeret mitt 67 kilometer i timen, men det var det raskeste. Andre ganger har jeg syklet i 64 og 57 kilometer i timen.

– Jeg blir av og til litt redd, men det virker som Gud beskytter meg, ler hun.