ny Politi-video ryster USA:

– Vi dreper bare svarte mennesker

En politimann i USA fortalte en kvinne at politiet bare dreper svarte mennesker. Nå mister han jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For drøyt et år siden stoppet politimannen Greg Abbott i Georgia-politiet en hvit kvinne i en bil. Hendelsen ble tatt opp av politiets eget dashbord-kamera.

Videoen viser Abbott mens han står utenfor bilen til kvinnen. Han sier at hun skal ringe dem som skulle hente henne, for å fortelle at det ikke blir nødvendig.

Se videoen av hendelsen øverst!

Kvinnen sier hun er redd for å ta hendene ned, og det er da politimannen avbryter henne og sier at «Vi (politiet) dreper bare svarte mennesker».

Klippet og hendelsen ble kjent for offentligheten først nå, og ble først publisert av WSB Channel 2 Atlanta.

Kan gå utover pensjonen

Etter at videoen av de rasistiske uttalelsene kom ut, har Abbott kunngjort at han forlater Cobb County Police Department, skriver Washington Post.

I tillegg har politiet i Cobb County annonsert at de vil gi ham sparken.

Det er uklart om politiet vil akseptere oppsigelsen, eller om de vil fortsette med planen om å sparke ham fra jobben.

Etter nesten 30 år i jobben, vil denne avgjørelsen ha mye å si for hvor mye pensjon han vil få.

– Sjokkert

Politisjefen Mike Register sier det ikke finnes noen unnskyldning for en slik kommentar.

– Uansett hva sammenhengen var, er slike uttalelser ikke i tråd med kulturen i dette politidistriktet.

Advokaten til sjåføren, Suri Chadha Jimenez, sa hun ble sjokkert over videoen.

– Jeg hørte hva han sa, og det var flaut. Jeg måtte se videoen på nytt. Jeg tenkte at det ikke kunne være mulig, sier Jimenez.

Etter at videoen har spredt seg på amerikanske nettsteder har flere vist sin avsky på sosiale medier. «Du kan ikke være seriøs. Jeg blir kvalm, skriver en».

660 skutt hittil i år

En rekke saker hvor fargede folk blir skutt av politiet har ført til store protester og anklager om rasisme blant politifolk de siste årene. I mange tilfeller dukker det opp videoer der voldsbruken fra politiet tilsynelatende ikke kan forsvares.

I Baton Rouge i Louisiana brøt det i fjor sommer ut opptøyer etter at Alton Sterling ble skutt av to politifolk. En mobilvideo viste at Sterling ble skutt fire til seks ganger på kloss hold mens han ble presset mot bakken.

En annen video som nylig ble frigitt, viser hva som skjedde da bilføreren Philando Castile ble skutt og drept i Minnesota i fjor. Politimannen Jeronimo Yanez har stanset Castiles bil på grunn av et ødelagt bremselys. Når Castile forteller at han har et våpen i bilen, blir han skutt en rekke ganger. Yanez ble frifunnet i rettssaken etter hendelsen.

Ifølge Washington Post er 660 mennesker drept av politiet i USA hittil i år.