VALG: Partileder Siv Jensen (FrP) på Eidsvolls plass i Oslo tidligere denne måneden.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VALG: Partileder Siv Jensen (FrP) på Eidsvolls plass i Oslo tidligere denne måneden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siv Jensen vil utvide overgangsordningen for aksjesparekonto

Fra fredag vil man kunne spare i aksjer uten å bli skattlagt underveis. Regjeringen varsler at de vil utvide overgangsordningen til å gjelde ut 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier hun er glad for at ordningen nå er oppe og går.

– Aksjesparekonto gjør det både enklere og mer gunstig for privatpersoner å spare i aksjer og aksjefond. Aksjesparing blir mer tilgjengelig for småsparere, og dermed også et mer reelt sparealternativ for mange. En viktig faktor er at gevinster ikke blir skattlagt før pengene tas ut av kontoen, sier hun i en epost til NTB.

Hensikten med ordningen er å stimulere til økt privat aksjesparing, samt å gi insentiver til småsparere om å øke sitt eierskap i norske bedrifter.

For å lette overgangen til aksjesparekonto, har regjeringen innført en overgangsordning der man kan flytte eksisterende aksjer og fondsandeler til kontoen uten at det utløser gevinstbeskatning.

Overgangsordningen skulle i utgangspunktet gjelde ut 2017, men etter å ha fått tilbakemeldinger om at tre måneder var et for kort vindu, har Jensen besluttet å utvide den.

– I statsbudsjettet som legges fram 12. oktober vil jeg derfor foreslå for Stortinget at overgangsvinduet utvides til ut 2018. Det vil legge enda bedre til rette for at privatpersoner kan omfordele sparemidler som er plassert i aksjer og verdipapirfond, sier finansministeren.

(©NTB)