KUNNE ERSTATTET FERGIE: Arsenals manager Arsene Wenger kunne blitt Manchester United-manager i 2001.
KUNNE ERSTATTET FERGIE: Arsenals manager Arsene Wenger kunne blitt Manchester United-manager i 2001. Foto: Harold Cunningham

Tidligere United-direktør avslører: – Wenger var førstevalget til å erstatte Ferguson

Arsenals manager Arsené Wenger var i møter med den tidligere Manchester United-direktøren Martin Edwards om å erstatte Sir Alex Ferguson.

Det kommer frem i boken «Red Glory: Manchester United And Me», ført i pennen av tidligere Manchester United-eier og formann Martin Edwards, skriver United.no.

Sir Alex Ferguson hadde nemlig bestemt seg for å gi seg i 2001 før han til slutt som kjent gjorde sin berømte helomdvending.

Engelske medier har lenge hevdet at svensken Sven-Göran Eriksson var nær ved å overta Manchester United da Ferguson hadde gitt styret beskjed om at han ville gi seg.

Men ifølge Martin Edwards var Arsenal-manager Arsene Wenger mannen Manchester United ønsket skulle erstatte Sir Alex Ferguson.

– Derfor ville vi signere Wenger
I et intervju med GQ, skrevet Andy Mitten, avslører Edwards at Manchester United var mektig imponert over det Wenger hadde vist i Arsenal.

– Jeg må si at avgjørelsen hans (Fergusons, red. anm) kom som en overraskelse og et sjokk for oss. Men så snart vi skjønte at han mente alvor og at han hadde bestemt seg, hadde vi mange diskusjoner i styret om mulige erstattere. Førstevalget vårt var Arsene Wenger, sier Edwards i intervjuet, ifølge United.no, og legger til:

– Siden han kom til Arsenal i 1996 hadde Wenger hatt suksess med Arsenal, særlig i sin første hele sesong med klubben da han vant «The Double». Selv om han har hatt sine vanskeligheter siden, var vi overbevist om at han den gangen var den beste kandidaten til å erstatte Alex. Han var i alle fall mitt klare førstevalg, sier Edwards.

– Wenger var interessert
Martin Edwards bekrefter han sammen den daværende direktøren Peter Kenyon møtte Wenger i franskmannens hjem i London.

Ifølge Edwards var Wenger svært interessert i å overta som manager på Old Trafford.

– Vi hadde et par møter med ham og en stund trodde vi det var en reell mulighet for at han ville komme til oss. Men jeg tror Wenger følte en lojalitet til David Dein som han hadde et nært forhold til og at han ønsket å bli i Arsenal for å fullføre det arbeidet han hadde begynt på, sier Edwards.

– Ferguson var min beste signering
Uansett hadde nok ikke Wenger fått jobben etter Fergusons helomvending.

Han ombestemte seg som kjent i 12. time og forlot Manchester United først i 2013 – etter blant annet 13 ligatitler og to Mesterliga-troféer totalt.

– Jeg jobbet side om side med ham i 17 år og vi vant 17 store troféer. Ferguson var den beste signeringen jeg gjorde for denne klubben, sier Edwards om Manchester United legendariske manager.