KRISE: Enda en sesong uten ny hall vil bety økonomisk katastrofe for Vålerenga Hockey, og hovedtrener Roy Johansen.
KRISE: Enda en sesong uten ny hall vil bety økonomisk katastrofe for Vålerenga Hockey, og hovedtrener Roy Johansen. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix.

Nye Jordal Amfi er kraftig forsinket: – Katastrofe

Vålerengas nye ishall vil sannsynligvis ikke bli klar til seriestart i 2018 likevel. Det kan få store konsekvenser for Oslo-klubben.

Det ulmer nok en gang rundt byggingen av Nye Jordal Amfi.

En bekk forsinker bygningsarbeidet, og vil etter alle solemerker øke prislappen betraktelig.

Kommunen bekrefter selv at de kom i gang med arbeidet hele tre måneder senere enn planlagt, og kilder TV2 har snakket med forteller at Jordal Amfi ikke vil stå ferdig til seriestart i 2018.

For VIF Hockey er en utsettelse en økonomisk, og sportslig katastrofe. Vi har allerede gjort avtaler som binder inn i neste sesong mhp spillertropp og sponsorer. Vi budsjetterte med inntektstap når vi måtte flytte til Furuset Forum, regnskapet etter bare en halv sesong har dessverre resultert i et større tap enn forventet. Derfor har vi måtte redusere budsjettet ytterligere for den sesongen vi nå går inn i. En ny sesong i Furuset Forum kan få medføre dramatiske konsekvenser for klubben, sier styreleder i Vålerenga, Tor Helge Eikeland.

TV 2 har vært i kontakt med Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune, for å få et offisielt svar på fremdriften.

– Vi kom senere i gang enn vi ønsket. Nå holder grunnarbeidene på for fullt, men i tillegg viser det seg å være mer komplisert enn først antatt. Så nå skal vi jobbe med entreprenørene våre for å møte utfordringene på best mulig måte, og utarbeide en revidert fremdriftsplan i løpet av september, forteller kommunikasjonssjef i KID, Ingunn Olsen, til TV 2.

– Så dere kan ikke garantere at hallen vil bli ferdig til seriestart i 2018?

– Det blir det litt meningsløst å si noe om før vi har den fremdriftsplanen, svarer hun unnvikende.

Sendte bekymringsmail

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, sendte torsdag formiddag en mail til Oslo Kommune. Der uttrykker han bekymring for fremdriften av Nye Jordal Amfi.

TV 2 har fått tak i mailen, der det står blant annet; ...det er med forundring vi leser at Vålerenga ikke får konkret beskjed om eventuelle utsettelser av ferdigstillelsestidspunkt. Det gir NIHF grunn til bekymring i og med at ishallsituasjonen i Oslo generelt sett er prekær, og at Vålerenga vil tape store summer ved eventuell utsettelse av tidspunkt for første kamp. Dispensasjon for bruk av Furuset Forum som Get-Arena gjelder kun ut sesongen 2017/18.....

Ifølge Eikeland ba Vålerenga om et møte med byråd Rina Mariann Hansen 30. juni. Møtet har fortsatt ikke funnet sted, og han frykter prosjektet sprekker både på tid og penger.

Vålerenga var i utgangspunktet misfornøyd med størrelsen, og utformingen på hallen - som skal bli Norges nye storstue for alle som er glade i ishockey. Nå tar ikke problemene slutt.

Furuset Forum heller ikke spilleklar

Som om ikke det var nok mangler det fortsatt tribuner i Furuset Forum, for at den hallen skal være godkjent for bruk i den øverste divisjonen.

Norges Ishockeyforbund ga dispensasjon til å bruke Furuset som GET-arena, dersom kravet om 2 000 tilskuerplasser blir innfridd.

Per dags dato er ikke dette kravet innfridd, og hallen vil dermed ikke være klar til seriestart. Vålerenga spiller første hjemmekamp i Gjøvik Fjellhall fredag 8. september, men derfra kommer kampene tett.

Ifølge Vålerenga har ikke plan- og bygningsetaten gitt tillatelse til til å starte arbeidet med tribunene, i og med at byggesøknaden ikke er behandlet, jfr. saksnummer 201710323 i saksinnsyn.

Eide skriver i mailen til Oslo kommune;...Slik vi nå får informasjon om vil ikke kravene om tribunekapasitet bli ordnet før første seriekamp 8. september. Dette skaper utfordringer for både Vålerenga og NIHF. Vi ber om en tilbakemelding for hvordan dere vil løse dette...