KING FÅR TILLIT: Landslagssjef Lars Lagerbäck har planen klar.
KING FÅR TILLIT: Landslagssjef Lars Lagerbäck har planen klar. Foto: Pedersen, Terje

Lagerbäck har bestemt seg for startelleveren

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck bekrefter at Joshua King starter mot Aserbajdsjan.

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck kan velge fra et skadefritt mannskap og har laget klart dagen før VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal.

Etter en ukes samling i den norske hovedstaden har flere spillere falt fra, men før fredagens oppgjør er alle gjenværende spillere kampklare. Kaptein Stefan Johansen var en av dem som gikk av banen med en ispose på torsdagens trening, men det skal ikke være noe fare for at han ikke kan spille.

– De har noen smeller ulike spillere. Han hadde en liten kjenning, men som dere så var det flere spillere som hadde det, men det skal ikke være noe problem å spille, svarte Lagerbäck på NTBs spørsmål.

Den rutinerte svensken bekreftet at han har bestemt seg for hvem som starter.

– Laget er klart. Sånn som det så ut nå på trening var det ingenting som skjedde som forstyrrer det, sa 69-åringen.

Gir King lovnader
Midtjyllands Alexander Sørloth er en av de store formspillerne i denne troppen, og Lagerbäck liker det han har sett av trønderen på trening denne uka.

– Jeg har sett på et antall kamper med ham og har sett kvalitetene hans på trening. Han er en bra boksspiller og har gjort et bra antall mål. Jeg synes han har levd opp på trening det til han har gjort de siste kampene i Danmark, sa landslagssjefen.

Den tidligere Island-sjefen vil ikke love en startplass til Sørloth, men hans spisskollega Joshua King får lovnader om tillit.

– Det finnes fordeler om man har en spiller som Tarik (Elyounoussi), som er kvikk, eller Bjørn (Maars Johnsen) eller Sørloth som er sterkere, eller Joshua (King), som dere vel gjetter at vi starter med, og det gjør jeg også, bekreftet Lagerbäck.

Overgangsaktivitet
Fristen for overganger går ut ved midnatt torsdag i de fleste europeiske land, og landslagsback Haitam Aleesami, som spiller for Palermo i Serie B, er en av de norske landslagsspillerne som kobles vekk.

– Jeg er på landslagssamling, og i morgen skal vi spille kamp. Med bevegelse blir det vanskelig å svare noe, for det skjer ikke noe, sa Aleesami.

26-åringen ble konfrontert med interessen fra Serie A-klubben Sassuolo.

– Fin klubb, men om jeg kan havne der vet jeg ikke. Jeg vet at det er interesse, men fra interesse til en overgang er det lang vei.

Først skal uansett Aserbajdsjan slås på Ullevaal, for å redde inntrykket av det som til nå har vært en mislykket VM-kvalifisering.

– Vi vil fortsette vårt grunnspill og vår plan. Vi har hatt et bra forsvarsspill i de to første kampene, og skal prøve å variere litt når vi skal starte vårt forsvarsspill, så laget ikke skal kunne forutse det. Når det gjelder angrepsspillet skal vi fortsette å variere mye. Vi vil skape problemer for dem. Vi får se i morgen om vi lyktes med det eller ikke, sa Lars Lagerbäck.

(©NTB)